Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 27. november 2004 kl 18.00 Linus i Svingen

Bryllup i Svingen

Klara (Mia Daniels), mamma Agnetha (Benedikte Lindbeck), pappa Marvin (Anders Mordal) og Linus (Jakob Borgen) er bedt i bryllup i kveldens episode. (Foto: Ole Kaland, NRK)
Klara (Mia Daniels), mamma Agnetha (Benedikte Lindbeck), pappa Marvin (Anders Mordal) og Linus (Jakob Borgen) er bedt i bryllup i kveldens episode. (Foto: Ole Kaland, NRK)
Da Linus en dag kommer hjem, ligger et åpnet brev på bordet. Det er en invitasjon til bryllupet til Tor og Bing. Linus spør Agnetha hvorfor de skal gifte seg. Hun forteller at det å gifte seg er veldig fint – for da lover man hverandre å være venner resten av livet.

Marvin skal være Tors forlover og øver på talen han skal holde: "Kjære Tor og kjære Bing. Her er vi samlet alle sammen: Astraya og Akaya! Agnetha og meg selv! Linus og Klara! Biggen og Åsa! Grete og Nure! Lucy og Børre...".

Linus rykker til da han får høre at Lucy og Bølle skal komme i bryllupet. Han samler gjengen og forteller dem nyheten. Linus og Åsa sier til Akaya at de ikke vil komme i bryllupet til foreldrene hvis Bølle skal være der. Akaya sier at Tor og Bing kommer til å bli veldig triste hvis de ikke kommer.

Hun kommer på noe som kan være en løsning: De må bli venner ned Bølle. Akaya tror at hvis de blir venner med Bølle, kommer han til å slutte å oppføre seg så dumt. Venner er jo snille med hverandre.

Men veien til vennskapet er kronglete og lang...

Om serien
NRKs nye, egenproduserte familieserie, Linus i Svingen, handler om de små, viktige tingene i livet. Det er en positiv stemning i serien, og målet er på en varm og humoristisk måte å formidle gode verdier til seerne.

I løpet av seks episoder blir vi bedre med Linus og hans tre bestevenner Nure, Åsa og Akaya.

Linus (Jakob Borgen) bor sammen med lillesøster Klara (Mia Daniels), mamma Agnetha (Benedikte Lindbeck) og pappa Marvin (Anders Mordal) som er god kompis med Linus og vennene hans. Linus er glad i å spille fotball. Sammen med Nure, Åsa og Akaya kaster han seg ut i et nytt eventyr i hver episode. Vi følger barna blant annet på fotballbanen, i skogen og ved elven.

Nure (Sebastian Warholm) har en svært overbeskyttende mamma som heter Grete (Turid Gunnes). Hun passer godt på at han til enhver tid er sikret mot skader. Men det er ikke alltid det hjelper.

Åsa (Ina Svenningdal) er fotballjenta som er mer opptatt av det guttene driver med enn å være en jålete jente. Faren hennes Biggen (Fridtjov Såheim) driver den lokale bensinstasjonen.

Egenprodusert dramaserie fra NRK Barn og Ungdom
I rollene: Jakob Borgen, Sebastian Warholm, Ina Svenningdal, Yvonne Johnsrud, Anders Mordal, Benedikte Lindbeck, Fridtjov Såheim, Turid Gunnes og Mia Daniels.
Manusforfatter: Kjetil Indregard
Regi: Atle Knudsen
Prosjektleder: Vibeke Fürst Haugen
Pressekontakt: Sabine Skarstad, tlf 23 04 99 18/90 18 36 10


LENKER
  • Les mer