Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 2. mars 2005 kl 19.25 Eg er Alan Partridge

Den enes død, den andres brød

Alan øyner en ny mulighet til å få tilbake sin gamle jobb. (Foto: BBC)
Alan øyner en ny mulighet til å få tilbake sin gamle jobb. (Foto: BBC)
Alans tidligere sjef dør, noe som betyr en ny mulighet for Alan til å returnere til den forrige jobben. Dessverre oppstår det uventede komplikasjoner.

Hayers - Alans tidligere sjef, og den som sørget for at han fikk sparken - dør i en ulykke. I begravelsen er det bare så vidt Alan klarer å skjule sin glede over at han nå har en mulighet til å komme tilbake til sin forrige jobb i BBC.

Han feirer med en heller original markering på vertshuset han har bodd en stund, men det er mulig at han har tatt festen litt for mye på forskudd...

Dette er siste episode i første sesong.

Om serien
Komikeren Steve Coogan er tilbake på NRK2 som sitt alter ego Alan Partridge. Nå bor han på et deprimerende motellrom etter at kona har forlatt ham og kjemper desperat for å gjenreise sin stjernestatus. Han har et helt urealistisk selvbilde og prøver å surfe videre på sine tidligere "suksesser" som "Kjære publikum: Ta godt imot…", et talkshow på BBC TV.

Figuren Alan Partridge er et stilmessig ikon. Klesstilen kan lettest karakteriseres som "tilfeldig sporty", med grå bukser, høyhalset genser og blazer. Håret er fønet med sideskill, og prikken over i-en er noen dråper Old Spice. Hans varemerke som programleder er at han fornærmer sine gjester etter tur og er mest opptatt av å være i rampelyset selv.

Denne serien er sendt en gang tidligere, men NRK2 kommer til å fortsette å sende serie to i tillegg.


Britisk komiserie (1997)
Originaltittel: "I’m Alan Partridge"
Kveldens episode: Towering Alan
Produsert av BBC
Med Steve Coogan
Pressekontakt : Håkon Sverdrup, tlf: 23 04 86 96