Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 8. mars 2006 kl 19.30 Forbrukerinspektørene

Telekort kan koste dyrt

Marit Evertsen Grimstad har sett nærmere på telekortbransjen. (Foto: Bjørgli & Bergersen)
Marit Evertsen Grimstad har sett nærmere på telekortbransjen. (Foto: Bjørgli & Bergersen)
Forbrukerinspektør Marit Evertsen Grimstad har sett nærmere på en bransje de færreste nordmenn har hørt om – telekortbransjen. Salg av billige tellerskritt til utlandet har blitt en lønnsom forretning, der firmaene som produserer kortene, lopper Staten for skattekroner og forbrukerne for tellerskritt.

Siden 90-tallet har telemarkedet vært i en galopperende utvikling, og stadig dukker nye aktører, løsninger og tilbud opp. Telekortene som gjør det billigere å ringe til utlandet, er rundt ti år gamle, og i Norge er brukerne i hovedsak innvandrere og flerkulturelle nordmenn.

Forbrukerne loppes
Ringeminuttene man får gjennom et telekort er billigere fordi de kjøpes inn med kvantumsrabatt direkte fra en utenlandsk teleleverandør. Ved å kjøre mange samtaler på samme linjenett sparer selskapet penger, samtidig som forbrukerne loppes for penger. For telekortene mister teleskritt selv når de ikke brukes!

Plagsomt parkeringsselskap
Forbrukerinspektørene ser også nærmere på private parkeringsselskap, og særlig ett som ilegger kontrollavgifter selv om oppdragsgiveren ikke ønsker deres tjenester lenger. Dette handler rett og slett om et parkeringsselskap du ikke blir kvitt!

Egenprodusert magasin fra NRK Fakta
Programledere: Kari Asheim, Elisabet Grøndahl, Marit Evertsen Grimstad og Snorre Tønset
Prosjektleder: Jan Terje Østerberg
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252

Vises også i Nett-TV.LENKER
  • Les mer: