Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 11. mars 2000 kl 23.40 Nattkino: Hva gjør man ikke for kjærligheten?

Nattkino: Hva gjør man ikke for kjærligh


NRK1 lørdag 11. mars kl 23.40
Nattkino: Hva gjør man ikke for kjærligheten

Hetero og homo på fransk

Både tittel og innhold på senkveldens spillefilm på NRK1 er så fransk som det går an. Hva gjør man ikke for kjærligheten i det landet, enten det dreier seg om homofilt eller heterofilt forhold. Her får man både i pose og sekk.

I dette tilfellet er det et høyst ulikt par som møtes under meget spesielle omstendigheter. Marc er en nokså lurvete fotograf som mangler suksess på de fleste fronter. Han er tilhenger av de kortvarige kvinnebekjentskaper, han er for tiden husløs og dessuten blakk som en kirkerotte.

Lisa derimot, hun har orden på seg selv og sine omgivelser. Hun er finansrådgiver med solid økonomi, og fremtiden burde se svært lys ut. Men - hennes forlovede har vært utro, og det fører til brudd. For tiden ønsker hun alle mannfolk dit pepperæn gror.

Disse to kjenner hverandre ikke i det hele tatt. Men - de har felles bekjente, et homofilt par, Victor og Alex. Når så den lite suksessrike Marc ber sine venner om hjelp til tak over hodet, får han tilbud om lån av en leilighet. Denne leiligheten tilhører egentlig Lisa. En forutsetning for lånet er at Marc later som han er homofil!

Vi skal naturligvis ikke røpe mye mer av handlingen. Men man forstår av premissene at det er duket for en rekke følelsesmessige komplikasjoner når Marc og Lisa møtes.

NRK1 lørdag kl 23.40

Bilder
1.Ophélie Winter i rollen som finansmegler Lisa.

2. Ophélie Winter og Jean-Marc Barr finner tonen i kveldens franske spillefilm på NRK1

Film - innkjøpt
Produksjonsland: Frankrike
Originaltittel: Folle dæelle
Regi: Jérome Cornuau
I rollene: Ophélie Winter, Jean-Marc Barr, Frédéric Bouraly, Philippe Duquesne, Raquel Welch, Didier Cauchy

Pressekontakt i Fjernsynets info.avd.: Anne-Marie Astad, tlf 23 04 98 41