Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 7. april 2001 kl 19.55 Fredrikssons fabrikk: Selvforsvar

Fredrikssons fabrikk: Selvforsvar (ttv)


NRK1 lørdag 7. april kl 19.55
Fredrikssons fabrikk
Selvforsvar

Gjensyn med Tommy

Læregutten Tommy er tilbake i Geir Kvarmes skikkelse i kveldens episode av \"Fredrikssons fabrikk\". Direktør Fredriksson har slitt tungt uten sin støttespiller Tommy, og gleden er stor over at han nå har funnet veien tilbake til fabrikken.

Gjensynet med Tommy blir et lyspunkt for direktør Fredriksson, som til tross for dårlige tider i bransjen blir møtt med stadig nye krav fra jentene på systua.

Nå forlanger fagforeningen at Fredriksson betaler et kurs i selvforsvar. Fabrikken ligger ikke akkurat i byens beste strøk, og sydamene hevder at de er redde for å gå hjem etter mørkets frambrudd.

Det er sesongens siste episode i \"Fredrikssons fabrikk\" vi får se i kveld, men muligens vil det bli satt opp flere avsnitt på høstens sendeplan.

Om serien
Over ti år er gått siden \"Fredrikssons fabrikk\" så dagens lys, men den norsk-svenske situasjonskomedien er fortsatt en storfavoritt blant tv-publikum. Reprisene denne sesongen har ligget høyt oppe på listen over de mest sette programmene med et gjennomsnittlig seertall på over en million. Også i forrige repriseomgang, i 1997, oppnådde serien en rating på godt over en million.

\"Fredrikssons fabrikk\" er en samproduksjon mellom NRK og Sveriges Television, og bygger på et britisk manus. I alt er det laget 18 episoder samt en egen spillefilm. Tv-serien er spilt inn på Det Åpne Teatret i Oslo med publikum til stede i studio.

Handlingen utspiller seg et sted på Oslos østkant, der den svenske direktør Fredriksson (Magnus Harenstam) forsøker å holde liv i konfeksjonsfabrikken sin ved hjelp av fire oppfinnsomme og uregjerlige sydamer: Pia (Anne Marie Ottersen), Kari (Britt Elisabeth Haagensli), Oddveig (Elsa Lystad) og Margit (Aud Schønemann). Hjelpegutten Tommy (Geir Kvarme) gjør også en høyst variabel innsats for å få hjulene til å gå rundt.

NRK1 lørdag kl 21.50
Sendt i 1993 og 1997

Situasjonskomedie produsert av NRK og SVT
Manus: Ronald Wolfe og Ronald Chesney
Regi: Bo Hermansson
Oversatt og tilrettelagt av Andreas Markusson og Bo Hermansson
I rollene: Magnus Harenstam, Brit-Elisabeth Haagensli, Geir Kvarme, Elsa Lystad, Anne Marie Ottersen og Aud Schønemann
Pressekontakt: Helene Amlie, tlf 23 04 77 51, (helene.amlie@nrk.no)

Bilde
Jentene på fabrikken forlanger at Fredriksson sender dem på selvforsvarskurs.
(NRK-foto: Anne Liv Ekroll)