Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 26. september 2005 kl 20.55 Svarte orm

Farvel, Sorte orm

Rowan Atkinson med parodi på britenes innsats i første verdenskrig i humorserien
Rowan Atkinson med parodi på britenes innsats i første verdenskrig i humorserien "Sorte orm". (Foto: BBC)
"Her har vi sittet siden julen 1914, i mellomtiden har millioner dødd i skyttergravene, og vi har ikke rikket på oss lenger enn en astmatisk maur med tunge handlevesker kunne gjort," sier Sorte orm.

Men så kommer endelig ordren om å gå til angrep mot tyskerne. Hva gjør Sorte orm? Det er tid for siste episode i serien med Rowan Atkinson i hovedrollen.

Først vil Sorte orms plagsomme hjelpesvenn Baldrick gjerne lese noen av sine krigsdikt for ham. "Nei takk", sier Sorte orm: "Og du blir vel svært lei deg når jeg sier at jeg heller vil gi et stinkdyr et fransk kyss!"

Spill gal
I mellomtiden presser general Melchett på for å sende mannskapene i den sikre død. Sorte orm forsøker å redde livet ved å spille gal. Men planen mislykkes. Å miste vettet straffes nemlig med døden ved skyting.

General Melchett sender Darling som forsterkning til den siste framrykningen. Til og med overmodige George innser i et anfall av selvinnsikt at han er vettskremt. Alt håp synes å være ute for våre gutter idet de konfronterer tyskernes ildgivning.

Om serien
Sorte orms fremste karakteristika er renkespill, unnasluntring og feighet. Men man kan jo komme langt med den slags, også.

Seriene om Sorte orm etablerte for alvor Rowan Atkinson som en av de største britiske komikerne. Sorte orm ble tatt godt imot av både presse og publikum, og seriene ble solgt til mange land. Atkinson lagde i alt 24 episoder fordelt på fire sesonger, og vi følger Sorte orm og hans kompanjonger i forskjellige tidsepoker fra 1485-1917.

Innkjøpt engelsk humorserie (1989)
Originaltittel: Blackadder Goes Forth
Episodetittel: Goodbyeee
Produsert av: BBC Worldwide
I de viktigste rollene: Rowan Atkinson (The Black Adder) og Tony Robinson (Baldrick)
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57


LENKER
  • Les mer