Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 30. august 2002 kl 19.55 Villdyra kommer

Mammuter og mennesker


I siste del av BBC-serien om pattedyrenes utvikling er vi kommet fram til istiden for 30.000 år siden. Mammuthjordene gresser på slettene som en dag skal bli bunnen av Nordsjøen. Når vinteren nærmer seg, forlater de tundraen og drar sørover for å finne ly i Alpene. Våre egne forfedre er blant skapningene de møter på sin vei.

I programmet følger vi en flokk raggete mammuter på deres årlige flukt fra den bitende kulden. Det er en farefull reise, spesielt for de unge og svake dyrene. De blir et lett bytte for de glupske huleløvene som finnes over hele Europa.

Men den farligste fienden er neandertaleren, en dreven og målbevisst jeger som i tillegg til nevene bruker våpen for å nedlegge sitt bytte. På denne tiden begynner også våre egne forfedre, Cro Magnon-mannen, å gjøre inntog i Europa med sine avanserte redskaper og forseggjorte hulemalerier.

Om serien
Er du blant de mange som ble hektet på BBCs banebrytende serie ”Dinosaurene kommer”? Da må du ikke gå glipp av sommerens storserie ”Villdyra kommer”, laget av det samme prisbelønte teamet.. Serien tar oss tilbake til en æra som nesten er glemt, da pattedyrene etterfulgte dinosaurene som jordens herskere. Serien starter for 49 millioner år siden, 15 millioner år etter at dinosaurene døde ut, og går fram til istiden for 30.000 år siden.

”Dinosaurene kommer” ble en av tidenes største tv-suksesser, fulgt av 400 millioner seere i over 45 land. Fortsettelsesserien ”Villdyra kommer” bygger på den samme unike kombinasjonen av naturfilm, nye vitenskapelige funn og banebrytende animasjonsteknologi.

Mer enn 30 forhistoriske dyr blir gjenskapt i serien, blant annet med hjelp fra rundt 500 vitenskapsfolk, 17 datagrafikere og 7 dataoperatører. Den er bygget opp av mer enn 30 timer dataanimasjon og 1000 opptak med spesialeffekter.

”Villdyra kommer” er innspilt på de mest spektakulære steder over hele verden, deriblant Brasil, Canada, Indonesia, Sør-Afrika, Florida og Arizona.

Britisk naturserie
Originaltittel: Walking With Beasts
Produksjon: BBC i samarbeid med Discovery Channel, TV Asahi & BS Asahi og ProSieben
Norske kommentarer: Frode Stang
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51/ 95 10 02 99
Hjemmeside: http://www.bbc.co.uk/beasts/LENKER
  • Hjemmeside