Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 mandag 17. mars 2008 kl 20.55 Sex med Victor

Om sex og seksualitet

Victor Bernhardtz snakker om sex og seksualitet. (Foto: SVT)
Victor Bernhardtz snakker om sex og seksualitet. (Foto: SVT)
I åtte programmer møter journalisten og debattanten Victor Bernhardtz mennesker med ulike innfallsvinkler på sex og seksualitet. Med seg har han Sandra Dahlen, spesialist i seksualopplysning. Sammen gir de svar på ulike sider ved emnet.

Hvorfor synes vi sex er så viktig, og hva har seksualitet med utseende å gjøre? Finnes det egentlig "vanlig sex", og hvorfor er sex så hemmelig når de fleste likevel praktiserer det?

Dette er spørsmål Victor skal finne svar på i serien. Det skal handle om den burleske undergroundkulturen, sexfantasier, stereotypier og sjekking. Han diskuterer også sammenhengen mellom sex og makt, og han tar opp temaet overgrep og voldtekt.

Victor Bernhardtz er 25 år og har jobbet blant annet i Sveriges Radio og som frilansjournalist og kulturprodusent. Sandra Dahlen er foreleser og konsulent innen seksualitet og kjønn og har skrevet flere bøker om emnet. Hun hjelper Victor med fakta og resonnement.

Om lyst i første program
I kveld møter vi blant andre 22 år gamle Carin Franzon som kaller seg "stolt tøs". Hun mener at vi bør slutte å mistenkeliggjøre mennesker som har mye sex og som liker det.

Vi blir også kjent med 24 åringen Sofie Wahlström som er aseksuell. Sofie er lei av at mange mennesker tror at alle aseksuelle bærer på traumatiske opplevelser, og at den som ikke har lyst på sex, må helbredes.

Victor og Sandra samtaler også om vår stadige bekymring omkring lysten.

Dokumentarserie for ungdom fra SVT (2007)
Originaltittel: Sex med Victor
Kontaktperson Programinformasjon:Hilde Ljøen, 23 04 72 36/95 70 11 47,
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900 info@nrk.no