Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 onsdag 18. september 2013 kl 20.45 Millioner på spill - premiere!

Vanskeligstilt ungdom i jobb


Moteeksperten og stylisten Gok Wan slår seg sammen med veldedighetsorganisasjonen Kids Company, som tilbyr ti tusener av vanskeligstilt ungdom i London emosjonell, pedagogisk og praktisk støtte.

Arbeidsledigheten blant ungdom er høy, og markedet er tøft. Kids mener de har en løsning: Ved å kombinere opplæring med sin egne unike støtte, utvikler de et banebrytende kurs med mål om å få noen av de mest utfordrende ungdommene i arbeid.

Grunnleggeren for Kids, Camila Batmanghelidjh, gir Gok ansvaret for å gi et lynkurs i mote for å inspirere de unge, mens selskapet selv jobber med ungdommenes atferdsmessige problemer.

Side om side har de en uke til å lære ungdommene selvdisiplin og de ferdighetene arbeidsplassen krever. Samtidig utvikler de et utvalg av T-skjorter som en pilot for entreprenørskapet.

Men utfordringene er mange. Ungdommenes tøffe bakgrunn har satt sitt preg, og Gok oppdagert fort at han er helt uforberedt på sammenstøtene som oppstår.

Mens Big Lottery Fund overvåker prosessen i det skjulte, gjør Gok alt han kan for å samle laget sitt. For det ungdommene ikke vet, er at om de lykkes, kan de vinne en pott på hele 2 millioner pund.

Om programmet
I denne serien blir kjente personer utfordret til å bli med på en dugnad for å ta tak i noen av de største sosiale problemene i Storbritannia. Dersom prosjektene lykkes, stiller ulike veldedige fond opp med en stor slump penger.

Britisk dokumentarserie (2013)
Originaltittel: The Secret Millions (1:5)
Produsert av: Zodiak International
Pressekontakt: Beatriz Rivera / 906 21 735
TV-seere bes å kontakte Publikumsservice / 815 65 900