Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 2. mai 2007 kl 23.15 Lydverket: Lydverket - Mira Craig, Rufus Wainwright, Perry Farrell & Maroon 5

Hvordan følge opp en suksess?

Lydverket: Programleder Mona B. Riise. (Foto: Kristin Svorte)
Lydverket: Programleder Mona B. Riise. (Foto: Kristin Svorte)
Maroon 5 er klar med oppfølgeren til suksessalbumet Songs about Jane, og Lydverket undersøker hvordan det står til med nervene i bandet. Vi møter også Mira Craig i studio, og Rufus Wainwright forteller om sitt nye album.

Mer enn rumperisting?
Mira Craig hadde allerede vært av og på i søkelyset i den norske offentligheten før hun endelig albumdebuterte med "Mira Mira" i fjor. Albumet solgte svært godt. Hun mottok en Spellemann som årets nykommer og singlene "Boogeyman" og "Headhunted" ble spilt på en lang rekke radiostasjoner. Men mediene har hatt minst like mye fokus på rumpen hennes, videoene, relasjoner til amerikanske superstjerner og ikke minst et særdeles mislykket forsøk på stagediving. Lydverkets reporter Torgeir Engen besøkte Mira Craig i studio hvor hun jobber med sitt andrealbum "Tribal Dreams" sammen med Thomas Eriksen. Han vil snakke om musikken hennes og hvordan hun opplever rollen hun har i musikk- og media-Norge.

Hvordan oppstår bra musikk?
Allerede siden debuten i 1998 har amerikanske Rufus Wainwright latt fascinasjonen for klassisk musikk og musikaler infiltrere sin tilnærming til popmusikken. Med bakgrunn fra en langt over middels musikalsk familie har han fått mange innfallsvinkler. Når han nå slipper sitt femte album, "Release The Stars", har det heller ikke blitt mindre av de pompøse elementene og varierte påvirkninger. Lydverket treffer Wainwright som mer enn gjerne deler sine teorier og oppskrifter.

Superrocker dør lykkelig
Perry Farrell har vært en fargeklatt i moderne rock siden 80-tallet med bandet Jane’s Addiction, 90-tallets Porno For Pyros og soloalbum i 2001. Tilværelsen i de årene var imidlertid ingen dans på roser, men preget av heroinmisbruk, sosial angst og manglende kreativitet. Nå har Farrell funnet en ny glød med sin nye gruppe Satellite Party. – bandet som egentlig startet som et festprosjekt i garasjen, men har endt opp med å jobbe med folk fra Red Hot Chili Peppers, Pearl Jam, New Order og Black Eyed Peas. Nå kan han dø lykkelig, forteller han til Lydverket i kveldens sending.

Hvordan følge opp en millionsuksess?
Maroon 5s debutalbum "Songs About Jane" fra 2002 har så langt solgt over 10 millioner eksemplarer, låtene deres har blitt fremført i en rekke forskjellige varianter på Idol-konkurranser over hele verden og vokalist Adam Levine har gjestet på platene til en rekke andre artister. Har de klart å beholde nattesøvnen i arbeidet med oppfølgeren "It Won’t Be Soon Before Long?" Lydverkets reporter Erlend Mokkelbost dro til London for å prate med Adam Levine og gitarist James Valentine.

Programleder er Mona B. Riise


Egenprodusert musikkmagasin fra NRK Ung (2007)
Programleder: Mona B. Riise
Vaktsjef: Vivi Stenberg
Prosjektleder: Åslaug Sem
Pressekontakt: Ida Linchausen, tlf 23 04 98 41/402 00 211
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 915 65 900 info@nrk.no