Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 8. februar 2003 kl 21.30 Med hjartet på rette staden

Liv og skjebne i Aidensfield

Overbetjent Craddock (Philip Franks), sykesøster Maggie (Kazia Pelka) og konstabel Bellamy (Mark Jordon). (Foto: Yorkshire Television)
Overbetjent Craddock (Philip Franks), sykesøster Maggie (Kazia Pelka) og konstabel Bellamy (Mark Jordon). (Foto: Yorkshire Television)
En fattig firebarnsfamilie råker ille ut når moren dør og faren begynner og drikke. Roy Brooks heter faren, og han er mistenkt for å være hestetyv. Men advokat Jackie i klarer å få ham løslatt av retten pga. mangel på bevis. Hun advarer imidlertid de to eldste Brooks-barna: Neste gang faren gjør noe dumt, banker barnevernet på døra!

Så forsvinner enda en verdifull hest fra lord Ashfordlys staller. Og ikke bare dét, gårdsforvalteren blir slått i hodet med en jernstang og ille tilredt under tyveriet. Han blir sendt til sykehus.

To hester og en baby
Samme kveld som hesten forsvinner, observerer sykesøster Maggie noe som ligner på Brooks´ varevogn på vill fart bort fra lord Ashfordlys gods. Mike tar opp jakten på den stjålne hesten, og følger sporet til Steve Lawtons hestegård. Og som om det ikke var nok med hestetyveriene, blir også Maggies baby kidnappet mens hun og overbetjent Craddock er på dansekurs…

Mer om serien
Ut over vinteren sender NRK1 åtte nye episoder av ”Med hjartet på rette staden”, innspilt i idylliske Yorkshire i England. Hovedpersonene er politibetjent Mike Bradley (Jason Durr) og hans sakførerkjæreste Jackie Bradley (Fiona Dolman).

Med seertall på inntil 17,7 millioner er ”Med hjartet på rette staden” den mest sette dramaproduksjon på britisk fjernsyn gjennom tidene. Et kraftfullt og følsomt drama, fylt med humor og de magiske tonene fra klassiske sekstitallslåter, utgjør resepten for seriens enorme suksess. Også i Norge har serien slått an; på det meste har ”Med hjartet på rette staden” hatt drøyt en million seere

Britisk tv-serie fra Yorkshire Television
Originaltittel: Heartbeat (serie 9)
I rollene: Med bl.a. Fiona Dolman, Jason Durr, Derek Fowlds, Bill Maynard og Kazia Pelka.
Pressekontakt:Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57