Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 11. mai 2003 kl 20.10 Pilot guides spesial: De beste dykkestedene

Dykking verden rundt

Justine Shapiro og hennes reisekamerater tar oss med til dykkernes paradis, bl.a. Champagne-revet i Karibia, Northland i New Zealand, Krydderøyene i Indonesia og Maldivene i Det indiske hav.

Champagne-revet har fått sitt navn fra de varme boblene med vulkansk gass som strømmer opp. Et uvanlig landskap brer seg utover fra krateret i den undersjøiske vulkanen Soufriere. Krateret tiltrekker seg de mest forbløffende tropiske fiskeslag samt sportsdykkere.

Kvinnelige dykkere
På sørspissen av den koreanske halvøya finner du de dykkende kvinner, de såkalte haenyo. I kystbyen Jeju har kvinnene vært dykkere i generasjoner, og familiene lever av det de henter opp av havet.

Maldivene er en dykkers paradis – fargeprakt og noe av det mest spennende undervannsliv som finnes, haier inkludert.

Ved Krydderøyene utenfor østkysten av Indonesia ligger de mest utrolige korallrev, med et marint liv som er et Eden for enhver sportsdykker.

I Northland-regionen av New Zealand er Poor Knights Islands et dykker-paradis, med
undervannsbroer, huler og tunneler.

Og vil du dykke blant vrak, er øya Gizo blant Salomonøyene (Oseania) den rette. Her ligger undervannsvrakene fra den andre verdenskrig tett i tett.

Om serien
I denne omgangen av Pilot guides bærer det ut på spesialoppdrag med Ian Wright, Megan McCormick, Justine Shapiro, Estelle Bingham, Jonathan Atherton, Neil Gibbson, Eils Nevitt, Holly Morris og Shilpa Matha.

De reiser verden rundt i 9 nye programmer, og hver uke tar de for seg et nytt tema som appeller til den nysgjerrige og eventyrlystne. Temaene er handel, stammefolk, innvielsesritualer, åndelige "reiser", sportsdykking, god og dårlig mat, menneskehetens eldste historie og verdens største festivaler.

Innkjøpt engelsk serie
Originaltittel: Pilot Guides
Produksjon: Pilot Film and TV Productions
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57


LENKER
  • Les mer 
  • Les mer