Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 8. juni 2000 kl 22.30 Bryan Ferry - en musikkens gentleman

Bryan Ferry - en musikkens gentleman (t)


NRK1 torsdag 8. juni kl 22.30
Bryan Ferry - en musikkens gentleman

Portrett av en veteran

Lørdag 10. juni opptrer musikklegenden Bryan Ferry på Norwegian Wood- festivalen i Oslo. NRKs Per Sundnes møtte nylig mannen som i fjor høst gav ut et nytt album med klassikere fra 30- og 40-tallet. I programmet får vi blant annet et tilbakeblikk på hans lange karriere både som soloartist og vokalist i gruppa Roxy Music.

\"As Time goes by\" heter Ferrys siste soloutgivelse. Albumet tar oss med på en reise tilbake til 1930- og 40-tallets mest delikate jazzsvisker, mange av dem musikalske skatter som nåtiden dessverre har glemt.

At Bryan Ferry sysler med gamle slagere, er i og for seg ikke noe nytt fenomen. Hvorfor han denne gang har valgt låter fra 30-, 40-årene, forteller han reporter Per Sundens i kveldens portrettprogram.

Bryan Ferry er opprinnelig kunstutdannet, og etter studiene livnærte han seg som keramikklærer i London. Musikkarrieren startet i 1971 da han begynte i Roxy Music, gruppa som fikk kjempesuksess allerede med debutalbumet. To år etter startet Ferry en solokarriere parallelt med sin medvirkning i Roxy Music, og ganske raskt bygget han opp sitt navn til en stor salgsartikkel. Etter den tid har det jevnt og trutt kommet nye låter fra \"feinschmeckeren\" Ferry, og inn i det nye årtusenet holder han fortsatt koken. Ferry avslører at det er først nå, når han har så mange år \"på baken\", at han tør å gi ut et album med \"historiske\" låter.

I kveldens program får vi se Bryan Ferry med 11-mannsorkester fremføre nyinnspilte og gamle Roxy Music-låter fra Royal Festival Hall i London. Orkesteret er det samme som han stilte med i Oslo Konserthus i februar i år da han gav en konsert i anledning sitt nye album.
Nå er Ferry snart tilbake i Oslo. Lørdag 10. juni opptrer på Norwegian Wood-festivalen i Frognerparken, denne gang uten orkester.

NRK1 torsdag kl 22.30

Bilde
Bryan Ferry har gitt ut et album med slagere fra mellomkrigstiden.

Egenprodusert portrettprogram
Reporter: Per Sundnes
Pressekontakt Fjernsynets Informasjonsavdeling: Sabine Hammari, tlf 23 04 99 18