Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 4. august 2005 kl 20.25 Autofil

GTI Light

Programleder Jan Erik Larssen gliser fornøyd over at han endelig får kjøre en av drømmebilene, Dodge Viper SRT 10. (Foto: Theodor Kristensen)
Programleder Jan Erik Larssen gliser fornøyd over at han endelig får kjøre en av drømmebilene, Dodge Viper SRT 10. (Foto: Theodor Kristensen)
Tidligere var de tre små bokstavene GTI synonymt med små, raske og lette biler. Nå har denne standarden sklidd ut, og programleder Jan Erik Larssen utroper derfor tre nye modeller i dagens GTI-generasjon. Dessuten blir det en fartsfylt test av en Dodge utenom det vanlige.

GTI-ene har vokst seg store og tunge og praktiske. De er ikke lenger slik vi vant til å se dem. Noe må gjøres. Programleder Jan Erik Larssen vet råd. Han utroper like godt tre nye modeller som de første i en ny generasjon. Det er Toyota Yaris Turbo, Ford Fiesta ST 150 og Daihatsu YRV Turbo.

Dodge Viper
Si "Dodge Viper SRT 10" til Jan Erik Larssen, og han blir drømmende i blikket. Lenge har han fantasert om å kjøre denne bilen, og nå er dagen endelig her. Sammen med Tommy Rustad skal fartsmonsteret testes på bane på Rudsskogen. Bilen har 10 sylindre, 8,3 liter og, leverer 535 hestekrefter.

I tillegg blir det en test av en litt mer hverdagslig bil, nemlig ungdomsbilen Mitsubishi Eclipse. Skjønt helt ordinær er den ikke, for det dreier seg om en kabriolet-utgave.

Om serien
Autofil er motorprogrammet for deg som liker bil, båt og motorsykkel (og kanskje fly), og ikke er redd for å innrømme det.

Programmet er sendt tidligere.

Egenprodusert fra NRK Underholdning (2005).
Programleder: Jan Erik Larssen
Prosjektleder: Christina Rezk
Presseansvarlig: Håkon M. Sverdrup 23 04 98 32/92 01 55 79,