Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 31. oktober 1999 kl 17.30 Halleluja!

Halleluja! (ttv)


NRK1 søndag 31. oktober kl 17.30
Halleluja!

Solgte alt og startet et nytt liv

Den 28. oktober 1995 klokken 07.40. Det var øyeblikket som forandret livet for Grete og Rune Vik fra Asker. I kveld kan du høre hvordan det gikk til, og samtidig få med deg Stephen Ackles synge gospel slik Elvis Presley gjorde.
Rune Vik var forretningsmann. Vellykket sådan, med skobutikker, gatekjøkken, IT-bedrift og omsetning på over 40 millioner. Huset i Asker var digert, og lommeboken enda større. Rune Vik røykte feite sigarer og drakk champagne med god lyst og samvittighet. Og Grete trengte aldri å tenke på om hun hadde råd til nye sko.
En konkurs i 1992 forandret lite. Rune krummet ryggen og gjøv løs igjen. Den 28. oktober 1995 klokka 07.40 var han tilbake i posisjon til å ekspandere igjen. De store pengene lå atter en gang og blinket innenfor rekkevidde. Men så - i løpet av ett sekund - skjedde det noe..
Hva som hendte får du høre hos Kjell Erik Moen i Sofienberg kirke på søndag. Der er Grete og Rune Vik på plass og forteller om hendelsen som forandret livet deres fullstendig. Det store huset i Asker ble solgt, de nye, lovende forretningene ble lagt ned, og luksuslivet stoppet seg selv.
Til gjengjeld fant ekteparet lykken, meningen med livet, og ikke minst - hverandre.

Gospel med Stephen Ackles
Om Stephen Ackles har funnet meningen med livet, får vi ikke vite, men han har åpenbart funnet en mening med de gamle gospelsangene. Platen han ga ut tidligere i år med tittelen \"The Gospel According To Stephen Ackles\", har skutt ny fart i Brevik-gutten, og det merkes når han gjør fire av låtene i dette programmet. Dette er gospel framført på den måten Elvis Presley i sin tid gjorde, - og det av mannen som bedre enn noen annen i Norge kan synge som Elvis.

NRK1 søndag kl 17.30

Bilde (via Scanpix/Internett)
1. Stephen Ackles synger gospel slik det skal synges hos Kjell Erik Moen på søndag.

2. Grete og Rune Vik forteller om det magiske øyeblikket til Kjell Erik Moen på søndag.

Egenprodusert religiøst program
Programleder: Kjell Erik Moen
Ved Bjørg Kittelsen og Marion Klaseie
Pressekontakt: Anna-Marie Normann, tlf. 23 04 78 53