Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 29. desember 2002 kl 21.00 Niern: Hundekvinnen

Legenden om hundekvinnen

Margaret O’Halloran (Magda Szubanski) er en temperamentsfull rødhåring som løser kompliserte mordsaker på sin høyst spesielle måte.
Margaret O’Halloran (Magda Szubanski) er en temperamentsfull rødhåring som løser kompliserte mordsaker på sin høyst spesielle måte.
Det var en gang en kvinne som en blek fullmånenatt lå og skulle føde. Da hun skrek ut sin smerte, stemte hunden under senga i klagesangen. Sammen ”sang” de barnet inn i verden. Slik oppstod legenden om hundekvinnen.

Margaret O’Halloran kan tenke som en hund. Det er en sjelden gave mange kan ønske seg, men få vil oppnå. Som profesjonell hundetrener har Margaret spesialisert seg på å hjelpe problemhunder. Det kan være hunder som biter og bjeffer, hunder som klynker og klager eller hunder som tygger i stykker møblementet og graver opp hagen. Eller det kan være uberegnelige hunder som uten noen tilsynelatende grunn plutselig angriper sine eiere.

Dette er eksempler på adferd som for det utrente øye oppfattes som meningsløs, plagsom eller irriterende. Men for Margaret O’Halloran er adferden koder som må knekkes for å forstå den dypere årsaken til hundens væremåte.

Kappløp med tiden
Rammefortellingen i kveldens film handler om en gammel dame som blir funnet død, tilsynelatende drept av sin egen hund, Golden. Men Margaret, som noen ganger bistår politiet, tviler på at Golden har drept sin eier. Politiet anser imidlertid saken for oppklart og ønsker å avlive hunden.

I et kappløp med tiden for å redde hundens liv, bestemmer Margaret seg for å etterforske saken selv. Hun trekkes inn i en verden av hemmeligheter og løgner, intriger og sammensvergelser. Hvem drepte den gamle kvinnen og hvorfor? Er det noen som med vilje har prøvd å få det til å se ut som om Golden har drept sin eier, eller har hunden bare blitt offer for sine dyriske instinkter? Margaret oppdager etter hvert at det ikke bare er hundens liv som står på spill.

Australsk spillefilm
Originaltittel: Dogwoman: Dead Dog Walking
Manus: Magda Szubanski
Regi: Rowan Woods
Med Magda Szubanski, Tara Morice, Raj Ryan og Sandy Winton. Regi: Rowan Woods.
Pressekontakt: Anne-Marie Astad, tlf. 23 04 78 53