Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 4. april 1999 kl 21.15 Påskekrim: I rettferdighetens navn - en ny sak for Dalgliesh

Påskekrim: I rettferdighetens navn - en


NRK1 1. påskedag søndag 4. april kl 21.15
Påskekrim: I rettferdighetens navn - en ny sak for Dalgliesh (3:3)

Morderen slår til igjen

Politiinspektør Adam Dalgliesh og hans assistent Kate Miskin mener å vite hvem som drepte den ambisiøse skrankeadvokaten Venetia Aldridge. Men i denne tredje og siste episoden skjer det ting som snur saken på hodet.
Venetia ble funnet drept med en kniv i hjertet på sitt eget kontor. Den dødes hode var pyntet med en blodstekket advokatparykk.
Drapet skjedde kort etter at hun klarte å få den drapstiltalte Gary Ashe frikjent i lagmannsretten. Venetia var for øvrig opprørt over at hennes egen datter, 18-åringen Octavia, innledet et forhold til den samme Ashe, som advokaten innerst inne visste var skyldig etter tiltalen.

Mange fiender
Vaskehjelpen Janet Carpenter var den siste som lukket seg ut av bygningen den kvelden Venetia ble myrdet. Hun bedyret at bygningen var mørk og forlatt da hun dro hjem etter rengjøringen. Nå er også vaskehjelpen funnet drept, og Dalgliesh må forsøke å kartlegge hva hun foretok seg de siste timene før sin død.

Mange mistenkte
Det mangler for øvrig ikke på mulige mistenkte i drapet på Venetia Aldridge. Hennes kollega og tidligere elsker, Mark Rawlstone, har innrømmet at han og Venetia hadde en politisk krangel før hun ble drept. Også Simon Costello, en annen av hennes kolleger, hadde et kraftig sammenstøt med Venetia den ettermiddagen, men insisterer på at han var hjemme hos sin kone drapskvelden.
Andre mistenkte er Drysdale Laud, nok en meget ambisiøs advokat, og Hubert Langton, som tilstår at han ikke har snakket helt sant i tidligere samtaler med Dalgliesh.
Saken tar en ny vending da Dalgliesh kommer over et brev som inneholder oppsiktsvekkende opplysninger. Nå blir jakten på morderen et kappløp med tiden der Dalgliesh og Miskin må begi seg ut til den øde Norfolk-kysten...
NRK1 søndag kl 21.15
Reprise mandag 5. april kl 15.10

Britisk serie etter en bok av P.D. James
Regi: Ross Devenish
Originaltittel: A Certain Justice
I rollene bl.a. Roy Marsden, Sarah Winman, Flora Montgomery og Ricci Harnett
Produksjon: United Film & Television for Anglia Television/ITV
Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Helene Amlie, 23 04 77 51