Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 tirsdag 3. februar 2009 kl 00.10 House

Kan han redde ektemannen?

Stacy Warner (Sela Ward)  og doktor House (Hugh Laurie) snakker om fortiden. Foto: NBC Universal
Stacy Warner (Sela Ward) og doktor House (Hugh Laurie) snakker om fortiden. Foto: NBC Universal
Doktor House må bestemme seg for om han kan påta seg behandlingen av Stacys ektemann. Gamle følelser blusser opp igjen, og House begynner å stille spørsmålstegn ved hvorfor Stacy har oppsøkt ham.

Doktor House og Stacey er ute til middag og venter på Mark, Stacys ektemann. De småprater litt mens de venter, og House lurer på hvorfor Stacy egentlig har kommet for å be ham om hjelp.

Da Mark endelig dukker opp, kan han fortelle at han har konsultert andre leger, slik at han ikke skal kaste bort doktor Houses verdifulle tid.

Luring
Mark forteller at de andre legene har konkludert med at han lider av stressrelaterte symptomer og derfor er frisk. House er uenig.

Det utvikler seg til en liten krangel mellom de to mennene, og plutselig segner Mark sammen. House har nemlig dopet ham ned for å få ham med tilbake til sykehuset for å utføre flere tester.

Om serien
Doktor House er mannen som håndterer håpløse medisinske tilfeller som andre leger gir opp. Sammen med sitt team av unge, geniale leger tar han fatt på utfordringene med ofte uortodokse metoder. I den nye serien "House" er det uvanlige sykdommer som er "skurken" i dramaet, og helten vår er en kontroversiell og respektløs lege som ikke stoler på noen – aller minst pasientene sine.

Doktor Gregory House mangler fullstendig sosiale antenner og vil helst unngå personlig kontakt med pasientene for enhver pris. Likevel nyter han stor respekt som diagnostiker innen smittsomme sykdommer. Han elsker utfordringen ved å stå overfor et nytt, tilsynelatende uløselig medisinsk puslespill. I rollen som doktor House møter vi briten Hugh Laurie, kjent blant annet fra barnefilmene "Stewart Little". Han er legesønn og har litt dårlig samvittighet over å bli "betalt mer enn sin far for å prøve å være en uekte versjon av ham".

Jesse Spencer som spiller legen Robert Chase, er også legesønn i virkeligheten. Ellers på rollelisten står Lisa Edelstein (Ally McBeal), Robert Sean Leonard (Dead Poets Society), Jennifer Morrison, Omar Epps (Akutten, Skrik 2), og Sela Ward (Søstre, Once and Again).

Programmet er sendt tidligere

Amerikansk dramaserie 2005
Produsert av NBC Universal
Originaltittel på kveldens episode: Love Hurts
I rollene: Hugh Laurie (Gregory House), Jennifer Morrison (Allison Cameron), Jesse Spencer (Robert Chase), Lisa Edelstein (Lisa Cuddy), Omar Epps (Eric Foreman), Robert Sean Leonard (James Wilson) og Sela Ward (Stacey Warner).
Regi: David Shore
Pressekontakt: Anna-Marie Normann, 23 04 78 53
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900, info@nrk.no


LENKER
  • Les mer