Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 tirsdag 13. november 2012 kl 22.00 Utkant: Unstad

Lofoten – et værhardt surfeeldorado


Der Atlanterhavet slutter sitter Marek i fjæra og ber om bølger. Unstad er et surfeeldorado i Lofoten, men med kun 16 beboere.

Marek kunne reist hvor som helst i verden og levd av surfinga, men velger å bo et sted det hagler, blåser, regner og snør mer eller mindre konstant.


Programleder Kristoffer Reinsfelt Arnesen har gått i fotsporene til folkehelten Oddgeir Bruaset og har nå laget juniorutgaven av «Der ingen skulle tru at nokon kunne bu»!

Å ferdes i utkantstrøk i Norge fyller de fleste av oss med spørsmålet; hva i alle dager er det folk som bor her driver med? Hva fyller de livene sine med og hva er de opptatt av og kanskje viktigst – hvorfor har de valgt å bli boende utafor allfarveg?

Det er det programserien "Utkant" skal finne svar på. Vi møter åtte ungdommer som av forskjellige årsaker har bosatt seg langt fra kaffebarer, kino og urban ungdomskultur.

Programlederen møter ungdommene og bygdene med varme, humor og en passe neve fordommer. Han skal prøve å bryte ned fordommer, kanskje bygge noen nye - og vise virkeligheten til ung, norsk bygdeungdom. Vi skal le, drikke, "burne", synge, danse linedance og leke med kyr - og lære litt mer om alle de fantastiske tingene unge folk driver med på bygda.

Underholdningsserie i 8 deler
NRK Ung (2012)
Programleder: Kristoffer Reinsfelt Arnesen
Ansvarlig redaktør: Håkon Moslet
Prosjektleder: Torgeir Engen
Presseansvarlig: Silje Marie Lien, telefon: 23 04 41 01/ 97 52 52 87
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900