Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 9. august 2000 kl 20.55 Mønstergutter

Mønstergutter (t)


NRK2 onsdag 9. august kl 20.55
Mønstergutter

Politiets hverdagshelter

I den tyske komedien \"Mønsterguttene\" møter vi Docker og Dretzke, to politimenn i Köln. De elsker jobben sin, selv om de befinner seg nederst på rangstigen og alltid får de kjedeligste oppdragene. Med humor og tålmodighet bekjemper de enhver urett. De har nemlig selv erfart hvor urettferdig livet kan være - både når det gjelder jobb og kvinner...

En dag får Docker og Dretzke i oppdrag å overvåke en leilighet som mistenkes å bli brukt til narkotikahandel. De blir tildelt nattskiftet, mens to arrogante bleier tar seg av dagskiftet. Bobilen de opererer fra er trang, derfor blir det rett som det er umulig å motstå fristelsen til å stikke bort til baren som ligger tvers over gaten.

Den tykkfalne Docker forelsker seg pladask i serveringsdamen i baren. Kjærlighetens rus får ham til å røpe for mye om oppdraget, og dessverre havner informasjonen i de gale hender. Nå er gode råd dyre...

\"Mønstergutter\" ble kåret til beste fjernsynsfilm på filmfestvalen i München i 1997 og ble også vist på tyske kinoer. Filmskaperne har skamløst tatt i bruk alle de kjente politifilm-klisjeene på en humoristisk og uventet måte.

\"En frisk miljøskildring av dagligdags politiarbeid\", skrev Der Spiegel, som fikk stor sympati for de to heltene som - tilsynelatende - alltid trekker det korteste strå.

NRK2 onsdag kl 20.55

Bilde
Politimennene Docker (Jürgen Tarrach) og Dretzke (Oliver Korittke) i den tyske komedien \"Mønsterguttene\".

Tysk komedie fra 1997
Originaltittel: Die Musterknaben
I hovedrollene: Jürgen Tarrach og Oliver Korittke
Regi: Ralf Huettner
Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Helene Amlie, 23 04 77 51