Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 lørdag 7. august 2010 kl 23.35 Tause vitner

Utroskap og mystisk drap


Harrys forhold til Nikki er i fare når hans ekskjæreste Penny blir drept i en bilulykke. Nikki tar saken som ser ut som selvmord ved første øyekast. Men bevisene viser noe annet.

Pennys mann forteller politiet at han har mistenkt sin kone for å være utro. Samtidig assisterer Leo politiet med å etterforske Jimmy Triangles død. Triangle er en konseptuell kunstner som blant annet har jobbet med sin egen kropp i kunsten. Han blir funnet skutt gjennom hodet, men er skuddet selvpåført?

Om serien
I en årrekke har den britiske krimserien "Tause vitner" (Silent Witness) underholdt millioner av mennesker i 38 land. Historiene fokuserer på bevisene som kan hentes fra lik. Selv de døde snakker, er slagordet, og obduksjonene utføres av dyktige patologer.

Selv om det å obdusere i virkeligheten kan synes dystert og grotesk, er plottene godt skrudd sammen og intrigene mellom de grønnkledde egnet til å fengsle seerne.

Nikki Alexander (Emilia Fox) er ny i teamet og på opplæring. Dreven og vakker som hun er, fremstår hun slett ikke som noen grå akademiker. Dr. Harry Cunningham (Tom Ward) og dr. Leo Dalton (William Gaminara) er først skeptiske til nybegynneren, men opplever etter hvert at hun utfyller teamet perfekt.

Sendt tidligere.

Britisk krimserie fra 2005
Produksjon: BBC
Orginaltittel: Silent Witness, series 10
Episode: Body of Work
I rollene: Emilia Fox, Tom Ward, William Gaminara, Ciaran McMenamin, Kevork Malikyan Gem Carmella John McEnery og Craig Kelly, m.fl.
Pressekontakt: presse@nrk.no, 41 42 88 00
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900