Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 3. februar 2007 kl 20.20 Melodi Grand Prix 2007: Folkefest i Stokke

Den tredje semifinalen


Det er klart for den tredje semifinalen i årets Melodi Grand Prix, som i år finner sted i Stokke i Vestfold. Under finner du navnet på artistene og melodiene de skal fremføre.

Etter fjorårets suksess arrangerer NRK igjen semifinaler rundt om i landet som en del av den store norske finalen. Finalistene til finalen i Oslo Spektrum lørdag 10. februar skal stemmes fram gjennom direktesendte Grand Prix-show fra Alta, Bodø og Stokke i Vestfold.

De to bidragene som får flest stemmer av tv-seerne i semifinalene, går direkte videre til finalen i Oslo Spektrum. Melodiene som havner på tredje og fjerde plass, vil få en ny sjanse til å gå videre i et "siste sjanse"-show fredag 9. februar, én dag før den store finalen.

Stian Barsnes Simonsen og Synnøve Svabø er programledere, mens Per Sundnes er reporter.

Slik stemmer du:
Telefon: 829 49 001-006 (låt nummer en, to, tre, osv.)
SMS: Send nummer på låt til 1987. Ingen kodeord.
Man kan stemme på alle de seks bidragene - så snart sendingen er i gang, og det koster kr 5,00 for både telefon- og SMS-stemmer.

I Nitimen på NRK P1 lørdag 3. februar kan du få en forsmak på de seks melodiene som skal framføres i Stokke. Da blir det også anledning til å forhåndsstemme på din favoritt mellom kl 9 og kl 12.

Samme dag blir de seks låtene også lagt ut på NRKs nettsider: www.nrk.no/mgp

Finalistene til semifinalen i Stokke 3. februar er:

Melodi 1: ROCKET RIDE
Artist: Jannicke Abrahamsen

Melodi og tekst: Knut-Øyvind Hagen/ Thomas G:son/ Andreas Rickstrand

Jannicke Abrahamsen er fra Skien, og er med i Melodi Grand Prix for andre gang. Hun er kjent som både barneartist og senere musikalartist, og et eventyrlig platesalg har resultert i tre platina og åtte gullplater! I tillegg har hun hatt flere store roller i teater- og musikaloppsetninger. Og talentet stopper ikke der, hun er også koreograf og dansepedagog. I dag jobber hun fulltid som dansepedagog ved Kulturskolen i Skien.

Hamargutten Knut-Øyvind Hagen har utdannelse fra artist- og musikkskolen LIPA, og debuterer i Melodi Grand Prix. Med på laget har han slagerveteranene Thomas G:son og Andreas Rickstrand.

Melodi 2: MAYBE
Artist: Trine Rein feat.: Andreas Ljones

Melodi og tekst: Niclas Molinder/ Joacim Persson/ Pelle Ankarberg

Trine Rein er med i Melodi Grand Prix for andre gang, men er best kjent som plateartist i Norge. Hun har turnert over hele verden, og til sammen solgt over en million plater. Etter et opphold i utlandet kom hun tilbake til Norge i 2004, og gjorde "comeback" i revyen "Beat for Beat" i Tønsberg og senere Oslo. Høsten 2006 har hun hatt suksess med showet "Ladies Night".

Andreas Ljones er med i Melodi Grand Prix for første gang. Folkemusikeren har tidligere vunnet Spellemannprisen med gruppa "Majorstua", og i fjor platedebuterte han som soloartist.

Låtskrivertrioen i RedFly Music AB har levert bidrag til både Melodi Grand Prix i Norge og til Melodifestivalen i Sverige tidligere.

Melodi 3: CREATOR
Artist: Monica Hjelle

Melodi: Jan Eggum Tekst: Kaia Huuse

Monica Hjelle er fra Fredrikstad og Moss, men bor i Bergen. Skuespilleren og sangeren har aldri vært med i Melodi Grand Prix tidligere, men har lang erfaring fra teaterscenen og har blant annet vært med i en forestilling basert på Jan Eggums musikk og tekster. I fjor hadde hun stor suksess med forestillingen "Henrik Ibsens samlede verker på 68 minutter", en forestilling hun selv har vært med på å utvikle.

Jan Eggum er visesanger og medlem av Gitarkameratene. Han har tidligere bidratt og selv deltatt i Melodi Grand Prix, mens artisten og låtskriver Kaia Huuse bidrar for første gang.

Melodi 4: WANNABE
Artist: CRASH!

Melodi og tekst: Trond "Teeny" Holter

Haldenbandet CRASH! består av Vegar Nebb, Remo G. Munkeboe, Daniel Pedersen og Stig Buckholm. Det er bare ett og et halvt år siden de sto på scenen for første gang, men etter kort tid vant de norgesfinalen i Battle of the Bands på Rockefeller i Oslo. Det er første gang noen av gutta i CRASH! er med i Melodi Grand Prix.

Låtskriver Trond "Teeny" Holter har vært med i Melodi Grand Prix to ganger tidligere med gruppa Wig Wam. I 2004 kom de på tredjeplass i den norske finalen, men året etter gikk de helt til topps, og kom på niende plass i den internasjonale finalen i Kiev.

Melodi 5: HERE
Artist: Christina Undhjem

Melodi og tekst: Eirik Husabø

Christina Undhjem har bodd i Røros, Lillehammer og Midsund utenfor Molde, før hun flyttet til København for ti år siden. Her var hun med i den danske popsuksessen "You Know Who", som solgte til platina. Hun har lang erfaring både som artist og låtskriver, og er med i Melodi Grand Prix for andre gang.

Florøværingen Eirik Husabø er vokalist og komponist.

Melodi 6: VIL DU HA SVAR
Artist: Jenny Jenssen

Melodi: Mats Larsson Tekst: Åsa Karlsström/ til norsk: Yngvar Gregersen

Da Jenny Jenssen ble spurt om å delta i Melodi Grand Prix, satt hun i bilen på vei hjem fra fødehjemmet med datteren Tilje. Det ble altså dobbel lykke siden, for Jenny har alltid drømt om å delta Melodi Grand Prix. Hun har sunget i danseband siden hun var 11 år, og i 1988 fikk hun jobb i Septimus. Siden har det blitt 150 000 solgte plater. Selv om hun er best kjent som artist, har Jenny Jenssen flere ben å stå på. I 17 år har hun drevet egen hudpleieklinikk i Oslo, og samtidig har hun over 1 500 personer på helse- og kostholdskurs hvert år.

Låtskriverne Mats Larsson og Åsa Karlsström har aldri levert bidrag til verken den norske eller andre Melodi Grand Prix-finaler tidligere. Teksten er oversatt til norsk av Yngvar Gregersen, som har skrevet alle de store hitlåtene til Jenny Jenssen.


Direktesendt underholdningsshow (2007)
Produsert av Dinamo Story for NRK Underholdning
Prosjektleder NRK: Stian Malme
Progamledere: Stian Barsnes Simonsen og Synnøve Svabø
Reporter: Per Sundnes
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252
Tv-seere bes kontakte NRKs Publikumsservice, tlf 815 65 900 info@nrk.no

Les mer: www.nrk.no/mgp
LENKER
  • www.nrk.no/mgp