Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 18. februar 1999 kl 20.10 Matador

Matador (t)

NRK1 torsdag 18. februar kl 20.10
Matador (7:32)

Framgangen fortsetter
Mads Skjern har på få år bygget opp en blomstrende forretning. Nå har han også startet en ny bank, som ledes av hans bror Kristen. Dermed har han satt sin hovedfiende, direktør Varnæs i Korsebæk bank, i store vanskeligheter.
Varnæs er ikke alene om å gruble på hvordan man kan få has på Mads Skjern. Hans dyktighet og framgang skaper stor irritasjon i visse kretser i Korsebæk.
Samtidig har Hans Chr. Varnæs sin brors erotiske eskapader å hanskes med. Sant å si er den prektige og gudfryktige bankdirektøren ikke så lite fascinert av brorens tiltrekkende elskerinne, men det forsøker han etter beste evne å skjule. Imens er direktørens kone Maude travelt opptatt med å forberede hundreårsdagen til fru Fernando Møhge.

Om serien
32 torsdager skal tidenes største danske dramasuksess igjen rulle over norske tv-skjermer. \"Matador\" har en ubestridt posisjon som serien over alle serier i nordisk fjernsynshistorie. Dette var tv-serien som hadde alt - en perlerekke av skuespillere, en spennende historie, et fargerikt persongalleri og en tidsekte miljøskildring.
Også her hjemme ble serien mektig populær både blant kritikere og tv-seere da den gikk på NRK i 1987, ni år etter premieren i hjemlandet.
Handlingen er lagt til den oppdiktede småbyen Korsebæk og spenner over nesten 20 år, fra 1929 til 1947. I løpet denne krøniken skal vi oppleve kriseårene på 30-tallet, økonomisk og politisk kamp, nazismens framvekst, krig og okkupasjon og til slutt fred og ny vekst - alt som et bakteppe for beretningen om menneskene i den klassedelte og nokså provinsielle byen Korsebæk.
Lise Nørgaard (f. 1917) er kvinnen bak ideen til \"Matador\", og hun har også skrevet de fleste av episodene i serien. Det skal være hennes hjemby, Roskilde, som har tjent som modell for Korsebæk.
NRK1 torsdag kl 20.10

Bilder (elektronisk via NTB/Data-tv/Internett)
Framgangen fortsetter for Mads Skjern (Jørgen Buckhøj).

Maude Varnæs (Malene Schwartz) og Laura (Elin Reimer) forbereder fru Møhges hundreårsdag.

Dansk tv-serie i 32 deler en idé av Lise Nørgaard
Tidligere sendt i NRK 1.10.87 - 24.3.88 (24 deler)
Regi: Erik Balling
Med bl.a. Jørgen Buckhøj, Ghita Nørby, Buster Larsen, Lily Broberg, Holger Juul Hansen, Malene Schwartz og Helle Virkner
Produksjon: DR
Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Helene Amlie, 23 04 77 51