Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 5. januar 2007 kl 19.55 Underholdningsavdelingens nyttårskavalkade

Underholdningsåret med Bye & Rønning

Bye & Rønning binder årets kavalkade sammen (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Bye & Rønning binder årets kavalkade sammen (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
NRKs underholdningsavdeling kan se tilbake på et allsidig og begivenhetsrikt år, fra Borettslaget til Nobelkonserten. Skøyerguttene Bye & Rønning krydrer kavalkaden med både parodier og sprelske påfunn.

Hva var vel tv-livet uten Narvestad, Linda Johansen og de andre beboerne i Tertitten borettslag? Robert Stoltenberg har skapt figurer som kommer til å leve lenge i Norges tv-univers.

Via Melonas og Nytt på nytt får vi et innslag med fire kamerater med gitar som ikke fikk kalle seg akkurat det: Espen, Kurt, Alejandro og Askil.

Komiprisen er etter hvert blitt et årvisst fenomen, selv om Eurovision Song Contest slår komikerne med flere tiår. I fjor var det finnenes tur til å vinne sangkonkurransen, og gjengen "Lordi" fikk våre egne "Wig Wam" til å se ut som pusekatter.

"Etaten" ga oss en plaget Atle Antonsen, mens Synnøve var "lett på tråden", "Kjempesjansen" ga seier til Alexander Rybak, "Kaoskontroll" og "Koht i familien" ga oss innblikk i norske familiers boforhold og "Livet på kjøpesenteret" ga oss helt andre avsløringer.

Underholdningsavdelingen har også vært utenfor Norges grenser i året som gikk. I "Walkabout" ble vi med Nils og Ronny på en rundtur i Irland med et budsjett på hele 80 kroner. Noman Mubashir tok seerne med til hjemlandet Pakistan og Alex Rosén og mannskapet dro med båten Berserk til Valhall.

Produsert av NRK underholdningsavdelingen
Programledere: Anders Bye og Jon Niklas Rønning
Prosjektleder: Niels Bierge, tlf: 23 04 91 15
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900 info@nrk.no