Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 30. januar 2007 kl 20.25 Kroppen

Kropp er topp!

Truls Svendsen er nysgjerrig programleder for Kroppen. (Foto: Ole Kaland, NRK)
Truls Svendsen er nysgjerrig programleder for Kroppen. (Foto: Ole Kaland, NRK)
Truls Svendsen er programleder for "Kroppen", og i løpet av åtte programmer tar han for seg ulike deler av menneskekroppen. I samtaler med fagfolk og kjentfolk knekker han myter, stiller smarte og dumme spørsmål og lar seg imponere av hvor fantastiske vi alle egentlig er.

I den nye programserien tar Truls Svendsen opp spørsmål som sikkert de fleste har stilt seg, men egentlig aldri har fått svar på. For hvorfor har menn brystvorter? Hvor kommer tårer fra, og hva er egentlig leamus? Hvorfor er det bare menn som får skjegg? Hvorfor får vi gåsehud av vakker musikk, og hvordan ser verden ut når man er fargeblind?

I løpet av serien stifter vi også bekjentskap med fastlege Tina Jakobsson. Hun svarer på små og store spørsmål om alt som har med kropp å gjøre. I tillegg møter vi i spalten "Kjentmannskroppen" hver uke en kjent person som snakker om sitt forhold til kropp.

Og Truls selv utsetter seg selv for mangt et eksperiment i håp om å finne svar på de mange spørsmål som har med fenomenet kropp å gjøre.

Første program
Truls starter med å undersøke det største mysteriet av dem alle: At vi i det hele tatt har en kropp. Samtidig vil han finne ut hva kroppen egentlig består av og prisen på denne. Etter en handletur på Smart Club er skuffelsen stor når det viser seg at kroppens ingredienser; som for eksempel vann, jern og kalk, har en relativt lav pris.

I tillegg gir Vebjørn Sand et lynkurs i anatomi, og vi får svar på hvor mange kroppsdeler man kan fjerne og likevel være i live.

Ukens kjentmannskropp er programleder for "Nytt på nytt" Jon Almaas. Han innrømmer å ha et intenst forhold til egen kropp, og demonstrerer et kroppslig triks få andre vil klare å etterligne.

Innkjøpt dokumentarserie (2007)
Programleder: Truls Svendsen
Produsent: Monster
Produsent: Ingvild Daae
Pressekontakt: Marianne Vinje, tlf 23 04 99 18/988 588 80,

TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900 info@nrk.no