Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 17. november 2000 kl 20.10 Åpent hus

Åpent hus


NRK1 fredag 17. november kl 20.10
Åpent hus

Norsk magedanserinne i Egypt

Programleder Petter Nome får i kveld besøk av en spesiell ung dame fra Trondheim. Majken Wærdahl (27) meldte seg i 1996 på kurs i magedans og fant fort ut at kroppen hennes var som skapt for denne aktiviteten. I dag er hun superstjerne i Kairo i Egypt, der hun jobber på femstjerners klubber og får godt betalt.

Majken ville egentlig bli sanger men havnet i dansens verden. Etter noen års opplæring i magedans i Norge dro hun for to år siden til Kairo på lykke og fromme. Hun fant en god lærer i magedans og lærte seg enda mer. I dag har hun fått sitt eget 16-manns orkester og danser på de beste klubbene i Kairo.

Einars opp- og nedtur
Kringkastingssjef Einar Førde er invitert for å fortelle om ukens opp- og nedtur i mediebildet, slik han ser det. Hvordan har han opplevd stormene rundt NRK den siste tiden?

Kråkevik i studio
Herborg Kråkevik har fått strålende kritikker for sin siste plate, \"Kråkeviks songbok\". I kveld gjester hun Åpent hus.

Multikunstneren er også aktuell i hovedrollen som Petra i filmen \"Det største i verden\", hennes første store filmrolle. Fra før har hun markert seg som teater- og cabaretskuespiller, først og fremst med \"Herborgs verden\" sammen med Kenneth Sivertsen. Dette førte til soloalbumet med samme navn, der hun synger sanger med personlig mening. Albumet er like allsidig som henne selv og inneholder ulike sjangere som spenner fra musikal til folkemusikk på hennes karakteristiske Hardanger-dialekt.

For et år siden markerte hun seg i debatten om sletting av u-landsgjeld. \"Eg har ingen ambisjonar om å bli rikssynsar, men eg synest offentlege personar har eit ansvar i slike debattar. Det er argumenta som er viktig, ikkje trynefaktoren.\" sa hun den gang. Herborg har sterke meninger og store kunnskaper gjør at hun har engasjert seg mye mer i samfunnsdebatten enn de fleste andre artister. Møt henne i kveld.

Lisa Ekdahl og kjæresten Salvadore Poe kommer også på besøk til Petter Nome. Hun har gitt ut ny plate og kjæresten har skrevet tekstene.

NRK1 fredag kl 20.10

Egenprodusert underholdning
Programledere: Petter Nome, Hilde Hummelvoll, Jon Almås
Prosjektleder: Stina Greaker
Pressekontakt: Anne Bekkevold, 23048956 (anne.bekkevold@nrk.no)

Bilde
Majken Wærdahl er profesjonell magedanser i Egypt og gjester Åpent hus i kveld.

Einar Førde forteller om ukens opp- og nedtur. (NRK-foto)