Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 30. mars 2001 kl 23.55 U2 - Irlands rocke-ambassadører

U2 - Irlands rocke-ambassadører (t)


NRK1 fredag 30. mars kl 23.55
U2 - Irlands rocke- ambassadører

NRK møter Bono

Gruppa U2 har opplevd sammenhengende suksess i 20 år. Med kombinasjonen av originalt musikalsk uttrykk, gode tekster og sosialt engasjement har U2 vunnet respekt både blant kolleger og kritikere. Sist fredag startet U2 sin første verdensturné i dette århundret. NRKs Per Sundnes har fått en prat med vokalisten Bono og trommeslageren Larry Mullen.

I intervjuet med Per Sundnes forteller Bono og Larry Mullen om livet som superstjerner, kjemien som stadig får gruppa til å holde koken, og sitt enorme sosiale engasjement. Blant annet klarte Bono i fjor det kunststykket å få ekspresident Bill Clinton til å slette 435 millioner dollar i u- landsgjeld.

U2 blir til
I 1976 hang fjorten år gamle Larry Mullen opp en lapp hvor han søkte etter bandmedlemmer. Det meldte seg sju stykker, og blant de sju valgte han ut de tre som siden har vært U2. Lite visste han da at den irske kvartetten kom til å bli et av verdens ledende rockeband.

Foruten Mullen (f. 1961) består gruppa av Adam Clayton på bass (f. 1960), vokalisten Paul Hewson, senere kalt \"Bono Vox\" og til slutt bare \"Bono\" (f. 1960) og Dave Evans, kalt \"The Edge\", på gitar (f. 1961).

Fra gruppas tidligste dager i Dublin og fram til i dag har de frigjort seg fra det tradisjonelle synet på hva et rockeband kunne og ikke kunne gjøre. U2 forsynte seg godt under årets Grammy-utdeling. De fikk tre priser, to av dem var for melodien \"Beautiful Day\" som ble belønnet med Grammy for beste låt og beste singel. Albumet \"All that You Can\'t Leave behind\" toppet listene i 22 land i fjor.

NRK2 fredag kl 23.55

Egenprodusert underholdning
Programleder Per Sundnes
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 (inger.larsen@nrk.no)

Bilde
Larry Mullen, NRKs Per Sundnes og Bono. (Foto: NRK)