Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 7. februar 2005 kl 19.55 Faktor: Rekviem for ei platesjappe

Penger framfor mangfold

Egon Holstad må stenge platesjappa Feedback. (Foto: NRK)
Egon Holstad må stenge platesjappa Feedback. (Foto: NRK)
Faktor har fulgt platebaren Feedback i Tromsø og medeier Egon Holstad, som gjennom flere tiår har bygget seg opp som en av de mest seriøse og kunnskapsrike musikkforhandlerne i Norge. Nå må han stenge butikken.

Store konsern og varehuskjeder får større og større markedsandeler, og presser de små og unike aktørene ut av markedet. Forbrukerne står igjen med butikkjeder som er ensartede, både når det gjelder varetilbudet og servicen.

Egon Holstad er en direkte og frittalende mann med høy integritet og stor "kred" i musikkmiljøet. Han er ikke sur eller bitter fordi han må stenge dørene, men mener at plateselskapene skyter seg selv i foten ved å gi store kjeder rabatter og lanseringstilskudd. Når de små uavhengige butikkene må betale den store regningen, vil bare de store selskapene stå igjen og kan fritt diktere plateselskap både når det gjelder pris og utvalg.

Om Faktor
Faktor er en serie egenproduserte dokumentarer som våger å ta standpunkt, med en nær og personlig fortellerstil. Med mennesket i fokus ønsker Faktor å gi tilstedeværelse og sette enkeltmennesket inn i en større sammenheng. Hvert år viser Faktor også noen innkjøpte dokumentarer.

Egenprodusert dokumentar fra NRK Program Riks, Tromsø
Programskaper: Esben Holm
Prosjektleder: Bård G. Hansen
Redaktør: Oddbjørn Rosnes
Pressekontakt: Håkon M. Sverdrup, tlf 23 04 86 96/92 01 55 79

Vises også i Nett-TV