Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 18. juni 2013 kl 16.10 Ville og vakre Kina

Edens hage

Ville og vakre Kina: Bak fjelltindene i Yunnan-provinsen gjemmer det seg et frodig plante- og dyreliv. (Foto: Kathryn Jeffs)
Ville og vakre Kina: Bak fjelltindene i Yunnan-provinsen gjemmer det seg et frodig plante- og dyreliv. (Foto: Kathryn Jeffs)
Gjemt bak skymassene i Kinas fjerne sørvestlige hjørne finner vi de kanskje aller største naturrikdommene i landet. I andre episode av "Ville og vakre Kina" skal vi til Yunnan-provinsen, som kalles både en zoologisk og en botanisk hage.

Enorme elver skjærer seg vei sørover gjennom landskapet, omgitt av enorme fjelltinder. I de forblåste skrentene finner vi de høyestlevende primatene i verden.

Gjemt i dalene nedenfor ligger jungelen, med et plante- og dyreliv like mangfoldig som i Amazonas. Fargerike fugler og stammefolk deler skogen med Kinas siste ville elefanter.

Man kan undre seg over hvordan Yunnans øde skoger kan strekke seg inn i de nordlige territoriene, der man normalt skulle finne ørken. Svaret ligger i det kuperte landskapet omkring.

Om serien
"Ville og vakre Kina" er en mektig naturserie fra BBC, produsert i et unikt samarbeid med den kinesiske tv-kanalen CCTV.

Det er den første større dokumentarserien fra det enorme kontinentet. Som det første tv-selskapet noensinne fikk BBC fritt utforske det mangfoldige landet på kryss og tvers.

Produksjonen er ved BBCs Natural History Unit, som gjennom hele tv-historien har satt standarden for natur- og dyreprogrammer. Det er en produksjon gjort med omfattende bruk av spesialkameraer og digitale effekter.

Serien uforsker Kinas gåtefulle natur og historie, og lar oss oppleve et land med ufattelig mangfold og store kontraster. Her er spektakulære landskaper, et makeløst dyreliv og en sammensatt befolkning. Samtidig står landet overfor store utfordringer i form av miljøødeleggelser og overbefolkning.

Neste avsnitt er viet det tibetanske høylandet. I seinere episoder skal vi utforske pandaens rike i det sentrale Kina og krysse den store muren for å besøke det iskalde området i nord. Siste episode handler om Kinas 14.000 kilometer lange østkyst.

Sendt tidligere.

Britisk-kinesisk naturserie i seks deler (2008)
Originaltittel: Wild China
Produksjon: BBC og CCTV i samarbeid med Travel Channel og Canal+
Produsent: Phil Chapman
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51 / 95 10 02 99
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice info@nrk.no, tlf 815 65 900


LENKER
  • Les mer på BBCs sider