Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 23. august 2004 kl 23.55 Detektiv Jack Frost

Muffens i militæret

Detektiv Jack Frost er ingen artigkar, men han er flink til å løse forbrytelser. I kveld forsøker han å finne sammenhengen mellom tre ulike lovbrudd. (Foto: ITV)
Detektiv Jack Frost er ingen artigkar, men han er flink til å løse forbrytelser. I kveld forsøker han å finne sammenhengen mellom tre ulike lovbrudd. (Foto: ITV)
Frost mistenker at tre tilsynelatende separate kriminelle hendelser likevel henger sammen. Han etterforsker alle de tre lovbruddene, og sporene leder ham til en militærleir. Der er slettes ikke alle interessert i å hjelpe ham videre.

En ung narkotikalanger truer Frost med en pistol. En soldat blir skutt i hodet og drept under en militærøvelse. En verditransport robbes av en bande bevæpnet med avsagde hagler. Frost etterforsker de tre sakene. Han mistenker at dødsfallet på militærøvelsen egentlig ikke var noen ulykke, og at ranet på verditransporten var avtalt spill. Eksisterer det en forbindelse mellom de forskjellige lovbruddene?

I militærleiren blir han møtt med uvilje og fiendtlighet fra sjefen, major Harvey. Har han noe å skjule? Frost har en langt bedre dialog med ansvarlig for den militære etterforskningen, kaptein Carlisle. Sammen kan de kanskje løse saken?

Om serien
Detektiv Jack Frost er ikke særlig begeistret for moderne politimetoder, og han har lite til overs for biljakter og skuddvekslinger. Han er en tradisjonell type som heller stoler på sin intuisjon og sin intervjuteknikk. Godt gammeldags politiarbeid er det som får kjeltringene bak lås og slå, mener Frost.

Frost har et hemmelig våpen: mat. Han er sjelden langt unna en sandwich eller en god curry, og det går med atskillige kopper te. Frost bekrefter ordtaket om at "Uten mat og drikke duger helten ikke". Klarer vår mann å løse saken?


Britisk krimserie (1996)
Originaltittel: A Touch of Frost (sesong 4)
Kveldens episode: Unknown Soldier
Produsert av: ITV
Med: David Jason (William (Jack) Frost), Nicholas Jones (Major Harvey), Ralph Brown (kaptein Carlisle), Saira Todd (sersjant Donovan), Cherit Mellor (mrs. Meredith), Ian Flintoff (mr. Meredith).
Pressekontakt: Håkon M. Sverdrup, 23 04 98 41/92 01 55 79