Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 14. mars 2003 kl 13.45 VM på skøyter 2003, enkeltdistanser: 500 m, menn

Skøytesesongens høydepunkt

Skøyter er tilbake på NRK, og denne helgen i mars er det tid for den største konkurransen i løpet av sesongen. VM på skøyter enkeltdistanser foregår i år i Berlin, og der er Ove Eriksen og Geir Karlstad på plass for å bringe stevnet hjem til NRKs seere.

Geir Karlstad er tidligere landslagstrener for skøyteguttene, og bør kunne sitte inne med den riktige informasjonen å gi tv-seerne. Ove Eriksen er en gammel ringrev i NRK og har kommentert skøyter siden han startet i kanalen. Riktignok har skøyter vært nabokanalens domene de siste sesongene, men før årets vintersesong var også denne idretten tilbake på NRK.

Nordmenn i form
Det har vært mye uro i skøyteleiren denne sesongen både når det gjelder landslagstrener Jan de Kok og løperne, og det har muligens ikke gitt den beste oppladningen. Men til tross for uenigheter med forbund og formsvikt klarte Eskil Ervik i februar å sikre seg en bronsemedalje i VM-allround der den som ble best sammenlagt, ble verdensmester. I VM i enkeltdistanser blir det avgjort etter hver øvelse hvem som er verdensmester, og forhåpentligvis er formen til de norske enda bedre nå når VM blåses i gang i den tyske hovedstaden.

Som alltid er det nok nederlenderne som må ta på seg favorittstempelet, men de norske er outsidere og kan absolutt ta medaljer.

Sendingene
Verdensmesterskapet innledes fredag med 500 og 5000 meter for menn, og 1500 meter for kvinner. Dette viser NRK fra klokken 13.45 og utover dagen.

Lørdag er det 500 meter for kvinner og 1500 meter for menn som starter klokken 13.40. Mesterskapet avsluttes søndag med 1000 meter for kvinner og 1000 og 10.000 meter for menn. Søndagens sendinger fra VM på skøyter starter klokken 15.00.

Også på NRK P1 blir det sending fra mesterskapet. Ole Jacob Jorsett er på plass for å gi radiolytterne de nødvendige rapporter og oppdateringer.

NRK Sport
Egenprodusert skøytesending
Kommentatorer: Ove Eriksen og Geir Karlstad
Pressekontakt: sabine.skarstad@nrk.no, 23 04 99 18/90 18 36 10.