Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 fredag 1. august 2008 kl 21.30 Seks fot under

Hva krever et forhold?

Claire (Lauren Ambrose) arrangerer sin første kunstutstilling, men det er andre ting som stjeler oppmerksomheten. (Foto: HBO)
Claire (Lauren Ambrose) arrangerer sin første kunstutstilling, men det er andre ting som stjeler oppmerksomheten. (Foto: HBO)
En jente tar sitt eget liv etter at kjæresten hennes gjør det slutt. Dødsfallet får både Federico og Nate i dype tanker. Claire arrangerer endelig sin første kunstutstilling, og Keith og David har forskjellige ønsker for forholdet.

Federico skjønner at den unge kvinnen tar livet sitt på grunn av depresjon. Hans største frykt er at kjæresten Venassa skal få lignende tanker, og han rådfører seg med den avdødes familie.

Også Nate blir svært ettertenksom. Hvordan vil det gå med ekteskapet med Lisa, og hvordan skal han slutte å tenke på eks'en Brenda?

Kunstutstilling
For første gang får Claire stilt ut noe av kunsten sin, men dessverre for henne er det ikke kunstverkene som tar mesteparten av oppmerksomheten. Hun blir overrasket når det viser seg at Oliver har hatt et forhold til Brendas bror Billy, og når Olivier senere kjøper en skulptur Russell har laget, begynner hun å lure på om det er noe mellom dem.

To eller tre?
Keith og David har forskjellig mening om det å bringe en tredje person inn i forholdet deres, vil gjøre ting lettere. Keith mener det vil være krydder i hverdagen, men David er mer tvilende.

Om serien
Seks fot under dreier seg om livet til familien Fisher; barna Claire, Nate og David, og moren Ruth. Nate og David driver begravelsesbyrået Fisher & Diaz, som de overtok da faren døde i en ulykke. Claire er singel, David lever i et trøblete partnerskap med sikkerhetsvakten Keith, mens Nate har fått datteren Maya med samboeren Lisa. Med utgangspunktet i døden dreier serien seg om livet i sin alminnelighet, blant vanlige mennesker.

Seks fot under er en av det nyskapende HBOs største suksesser, ved siden av Sopranos, Krigens brorskap og Sex og singelliv. Seriens produsent er Alan Ball, som også stod bak den Oscar-belønnede filmen "American Beauty". Seks fot under har vunnet mange Emmy- og Screen Actor's Guild-priser.

Innkjøpt amerikansk dramaserie (2003)
Originaltittel: Six Feet Under
Episodetittel: The Opening
Produsert av HBO
I de viktigste rollene: Peter Krause (Nate Fisher), Michael C. Hall (David Fisher), Frances Conroy (Ruth Fisher), Lauren Ambrose (Claire Fisher), Freddy Rodriguez (Federico Diaz), Mathew ST Patrick (Keith Charles), Lili Taylor (Lisa Kimmel Fisher).
Pressekontakt: Hans T. Wiig, tlf 23 04 96 23/930 96 112
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice info@nrk.no, tlf 815 65 900