Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 13. september 2004 kl 20.35 Presidenten

Barbert budsjett

President Bartlet i budsjettkrise. (Foto: Warner Bros.)
President Bartlet i budsjettkrise. (Foto: Warner Bros.)
Dragkampen om budsjettet i Representantenes hus ser ut til å ende med krise. Men president Bartlet står på sitt, han nekter å kutte i sitt sosiale velferdsprogram.

USAs president legger seg ut med den mektige Jeff Haffley, republikanernes talsmann i Representantenes hus. Det ender med likviditetsproblemer for det føderale styret og budsjettkrise, alt sammen på grunn av to ekstra prosent i budsjettreduksjoner..

Meningsmålingene viser at et flertall av befolkningen gir demokratene skylden for krisen. Stabssjef Leo, visestabssjef Josh og kommunikasjonsdirektør Toby biter negler mens presidenten nekter å kompromisse. Han pønsker på å utfordre republikanerne. Både personlig, i det offentlige rom og i Capitols saler.
of its eclectic group of frenzied staffers and the devoted First Family.

Om serien
I "Presidenten" følger vi Josiah Bartlet (Martin Sheen) og hans lojale stab gjennom de store og små begivenheter som preger hverdagen i Det hvite hus. Det handler ikke bare om maktkamp, kjærlighet og vennskap. Serien er kjennetegnet av mye humor og inngående kjennskap til det "hemmelige" spillet i amerikansk politikk.

President Josiah "Jed" Bartlet tilhører demokratene, og bak hans folkelige utstråling skjuler det seg en skarp hjerne og et oppriktig engasjement for at det han tror på også er til beste for landet. Til tross for det konstante presset fra ulike interessegrupper, lar han sin egen overbevisning komme først. Mange lar seg forlede av hans godslige sjarm, bare for å oppleve et hensynsløst motangrep når de minst venter det.

Med sine ulike egenskaper utgjør presidentens utvalgte stab et slagkraftig team som spiller en avgjørende rolle i styringen av landet. Nasjonen overlever på grunn av - men til tider også på tross av - det som skjer i den vestre fløyen i Det hvite hus.

Amerikansk dramaserie (2002/2003)
Originaltittel: The West Wing (Serie 5)
Kveldens episode: Shutdown
Produksjon: Warner Bros.
Med: Martin Sheen, Allison Janney, John Spencer, Richard Schiff, Dulé Hill, Janel Moloney, Bradley Withford og Stockard Channing
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57

LENKER
  • Les mer