Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 8. desember 2000 kl 19.30 Filmredaksjonen NRK

Filmredaksjonen NRK

NRK2 fredag 8. desember kl 19.30
Filmredaksjonen NRK

Førjulstid på kinoene

Denne helgen er det bare én voksenpremiere på kinoene. Til tross for dette kan Pål Bang-Hansen og Brita Møystad Engseth i Filmredaksjonen by på en sending full av godbiter og overraskelser.

Actionhelten Wesley Snipes er tilbake i ukas premierefilm \"Art of War\", en film regissert av Christian Duguay. Denne gangen handler det om en agent som egenhendig redder FN under et historisk toppmøte med Kina. Filmredaksjonen spør hvorfor det blir gitt penger til å lage slike filmer.

Kveldens program byr ellers på intervjuer med flere kjente filmfolk som er aktuelle med nye filmer.

Intervjuer og filmklipp
Austin Powers-filmene har de fleste sett og ledd av. Jay Roach har nå laget en komedie til, med blant andre Ben Stiller, Robert De Niro og Teri Polo på rollelisten. Tittelen er \"Slekten er verst - Meet the Parents\". Filmredaksjonen har truffet regissør Roach.

Regissøren av \"Den sjette sansen\", M. Night Shyamalan, har også laget ny film. Også i \"Unbreakable\" er det Bruce Willis som har hovedrollen, og som i \"Den sjette sansen\" handler det om overnaturlige evner. Filmredaksjonen bringer intervju og viser klipp fra filmen.

Tran Anh Hung er mannen bak de vietnamesiske suksessfilmene \"Duften av grønn papaya\" og \"Cyclo\". Hans nyeste film \"Når solen står som høyest\" ble vist i hovedprogrammet i Cannes 2000. Pål Bang-Hansen intervjuet den feterte regissøren.

NRK2 fredag kl 19.30

Ukentlig filmmagasin fra NRK Kulturavdelingen
Sendes i reprise på NRK1 fredag kl 24.55 og på NRK2 søndag kl 23.30
Redaksjonsleder: Haagen Guttu
Programledere: Pål Bang- Hansen og Brita Møystad Engseth
Filmredaksjonen på Internett: http://www.nrk.no/film/
Pressekontakt: Anne-Marie Astad, tlf 23 04 98 41 (anne.marie.astad@nrk.no)