Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 30. november 2011 kl 22.25 Migrapolis: Drømmer fra asylmottaket

Vente og drømme


Jasmin Tunc er et av barna som har levd lengst på asylmottak i Norge. I ni år har foreldrene hennes prøvd å få opphold i Norge. Det siste avslaget på søknaden kom i sommer.

Jasmin har arvet livet på flukt av sine foreldre og besteforeldre. Familien har fortid fra Tyrkia, Libanon, Tyskland, Sverige og Norge. Jasmin drømmer om å få vite hvor hun har sin framtid. Hun har lyst til å planlegge utdannelse og ha et ubekymret sosialt liv, slik som alle venninnene hennes i Lillesand. Den siste tiden har hun vært mindre ute fordi hun er så trist.

Musikk bringer folk sammen
Bandet Forza oppsto som et tiltak på et asylmottak i Bergen. I 2002 satt flere unge gutter og ventet på svar på asylsøknadene sine. De kom fra forskjellige land, og hadde ikke noe felles språk, - bortsett fra musikken. Etter å ha kommunisert med trommer en stund, startet de bandet som viste seg å bli en kjempesuksess med sin miks av balkanrytmer, rap, pop og sigøynermusikk. Bandet er blitt Urørt-finalister på P3 og har gjestet Jungeltelegrafen i P2.
30 stykker har vært innom bandet siden starten - i dag består det av sju musikere. Migrapolis møtte dem i Bergen og på konsert i Oslo.

Egenproduksjon (2011)
Prosjektleder: Veslemøy Hvidsteen
Reportere: Hung Ba Mai og Vegard Th. Olsen
Kontaktadresse for presse: tlf: 414 28 800
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice: info@nrk.no , tlf: 815 65 900LENKER
  • Programmets hjemmeside: