Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 3. april 2003 kl 19.55 Med sjel og særpreg: Munnspill og speedway

Med fart og spell

Munnspillmaker Georg Pollestad med eget instrument i kjært jær-landskap. (Foto: Sverre Krüger)
Munnspillmaker Georg Pollestad med eget instrument i kjært jær-landskap. (Foto: Sverre Krüger)
Munnspillmaker i voksen alder og fartsfantom med motorsykkel i ungdommen. Georg Pollestad behersker med andre ord både hurtighet og presisjon, noe som kommer tydelig fram gjennom tv-portrettet med denne joviale jærbuen på NRK i kveld.

- Georg Pollestad lager definitivt verdens beste instrumenter i sin sjanger, understreker vår internasjonalt kjente munnspillvirtuos, Sigmund Groven. - Jeg har prøvd alle mulige merker i bransjen, men har aldri funnet noe som kan måle seg med produktene fra sokkelverkstedet til herr Pollestad!

Direkte kontakt med kjøper
Instrumentene lages på direkte bestilling, slik at kjøperne/utøverne kan legge inn ønsker om de forskjelligste spesialiteter. Og Pollestad vil gjerne overlevere det ferdige produkt direkte til kjøperen, for skikkelig utprøvning og videre kontakt med utøveren. Av og til kan dette by på praktiske vansker: Under tv-opptakene ramlet det inn en ordre på fem stykker munnspill fra Hong Kong....

I sin ungdomstid var Georg Pollestad blant de mest lovende speedway-utøverne i Norge, med norsk mesterskap og en rekke øvrige fine prestasjoner på rullebladet.. Fremdeles holder han god kontakt med dette miljøet, noe som programmaker Andreas Lunnan legger vekt på i dette tv-portrettet.

Egenprodusert portrett NRK/Tyholt
Programleder: Andreas Lunnan
Pressekontakt: Anna-Marie Normann, tlf. 23 04 78 53 / 907 75 758