Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 8. mai 2004 kl 23.30 Nattkino: Den usynlige

Mellom himmel og jord…

Nicklas er en begavet ung gutt som bor sammen med en kravstor og dominerende mor. Han drømmer om å rømme hjemmefra, men drømmen blir aldri satt ut i livet. På grunn av morens skyhøye krav til ham, føler han seg ofte usynlig. Og etter et brutalt overfall blir han virkelig usynlig!

I klassen til Nicklas (Gustaf Skarsgård) fins en tøff gjeng, ledet av den kriminelle, men sårbare Anneli (Tuva Novotny). En venn av Nicklas kommer i klammeri med gjengen, og for å slippe unna skylder han på Nicklas som han tror har gjort alvor av å rømme hjemmefra. Det stemmer imidlertid ikke, og en dag på vei til skolen venter gjengen på ham. Det ender med at de dreper Nicklas.

Dermed er Nicklas blitt usynlig, og neste dag dukker han opp på skolen. Han blir vitne til at politiet etterforsker mordet på ham, men kan ikke gjøre noe annet enn å betrakte det hele.

Nicklas blir også vitne til at det går dårlig med vennen som var skyld i at han ble drept, og den steintøffe Anneli er heller ikke så tøff som hun later til.

Svensk spillefilm fra 2002
Originaltittel: "Den osynlige"
Regi: Joel Bergvall og Simon Sandquist
I rollene: Gustaf Skarsgård, Tuva Novotny, Li Bradhe, Thomas Hedengran, Jennie Ulving
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83