Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 7. mars 2008 kl 22.10 Detektimen: Lewis

Mord og friboksing

Inspektør Lewis (Kevin Whately, t.v.) og hans medhjelper Hathaway (Laurence Fox). (Foto: Granada)
Inspektør Lewis (Kevin Whately, t.v.) og hans medhjelper Hathaway (Laurence Fox). (Foto: Granada)
I kveldens mordsak blir inspektør Lewis og overkonstabel Hathaway involvert i den spesielle verden som friboksing representerer.

Den forbudte varianten friboksing dyrkes innen en spesiell gruppe i det akademiske miljø i universitetsbyen Oxford, og Cole og Helm er to Oxford-lærere som deltar i hemmelige kamper.

Kampene finner sted i en bygning på en av bondegårdene utenfor Oxford. Da Cole blir funnet kvalt, går alarmen. Mordvåpnet viser seg å være reimene på en spesiell hanske som brukes i friboksing.

Boksehanske
Cole var foreleser i tysk historie og leder av Oxfords Wagner-forening. Sakens ledetråder peker snart innover mot et miljø ved universitetet med forbindelser til den kriminelle underverden.

Deler av ukens episode foregår i Berlin.

Om "Lewis"
Den britiske krimserien "Lewis" var den mest sette serien i Storbritannia i 2006 ("såpe"-serier inkludert). Seerne hilste altså avdøde inspektør Morses assistent Robbie Lewis (Kevin Whately) velkommen tilbake på arenaen, nå som inspektør.

Arenaen er som før Thames Valley-politiet, universitetsbyen Oxford og nærliggende områder.

Lewis’ medhjelper er overkonstabel James Hathaway (Laurence Fox), en ung og velutdannet politimann. Deres sjef er Jean Innocent (Rebecca Front), og patolog hos Thames Valley-politiet er dr. Laura Hobson (Clare Holman).

Britisk kriminaldrama (2007)
Originaltittel: Lewis, Series 2
Kveldens episode: Music To Die For
Produsert av: Granada
I de viktigste rollene: Kevin Whately (Robbie Lewis), Laurence Fox (James Hathaway), Rebecca Font (Jean Innocent), Clare Holman (dr. Laura Hobbs)
Kontaktperson: Steinar Dahl, tlf 23 04 74 57
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900 info@nrk.no