Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 25. august 2005 kl 19.30 Viten om: Energi for framtiden

Eventyrlig energikilde

Programleder Anja Philip tar blant annet seerne med til Island i jakten på fremtidens energikilder. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen/DR)
Programleder Anja Philip tar blant annet seerne med til Island i jakten på fremtidens energikilder. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen/DR)
Hvis verdens oljereserver blir brukt opp, må vi finne energi andre steder. Hvorfor ikke satse på en energikilde som både er ren og effektiv? I kveldens utgave av "Viten om" ønsker programleder Anja Philip seerne velkommen til forskernes visjon, hydrogensamfunnet.

I kveldens program skal vi blant annet til Island, der naturkreftene ikke bare er til glede for turistene. Det koker og bobler i enorme energiforsyninger under jorden. Kan løsningen på en fremtidig energikrise ligge her?

Kan hydrogen erstatte oljen?
Verdens minste molekyler kan nemlig være klare for en svært voksen oppgave: Å bli vår neste store energikilde og energibærer. Mens olje er en begrenset ressurs og før eller siden vil bli en mangelvare, byr bruk av hydrogen på flere fordeler. Blant annet er forbrenningsproduktet vann som ikke forurenser omgivelsene, og hydrogen veier mindre enn for eksempel bensin og er dermed mer effektivt.

Om serien
Selv om Schrödingers katt har tatt sommerferie, blir det fortsatt fjernsyn for de kunnskapstørste på torsdager. I den danske dokumentarserien "Viten om" tar programleder Anja Philip seerne med på mange vitenskapelige eventyr.

Dansk dokumentarserie (2005)
Originaltittel: "Viden om: Brintsamfundet"
Produsert av DR
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252