Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 5. april 2011 kl 20.15 Kjærlighetshagen

Nytt liv, ny hage


Ekteparet Rasha og Salwan fra Irak flyktet til Norge og et nytt og bedre liv. Da de var godt etablert i Bodø, fikk sønnen kreft og døde. Nå ønsker Rasha å takke mannen sin for at han hjalp henne til å komme seg gjennom en tung sorgperiode.

Rasha vet at Salwan alltid har drømt om å ha en hage med drivhus, der han kan dyrke grønnsaker og urter. Det skal gartnerteamet Steven og Yvonne prøve å hjelpe henne med å få til. De drar til Bodø og har med seg både drivhus og mange spennende planter som både er dekorative og kan brukes i matlaging. De viser hvilke ting en bør tenke på for å få til en vellykket hage i et værhardt nordnorsk kystklima, ikke minst når det gjelder plantevalg. Men først og fremst prøver de å lage en praktisk og romantisk hage som de håper Salwan vil like når han intetanende kommer hjem på slutten av dagen.

Om programserien
Utover våren følger vi ni par som av ulike grunner ønsker å overraske sin kjære med en vakker hage i gave. Programleder Phung Hang (kjent fra NRK Super) og gartnerteamet tar utfordringen på strak arm, og resultatet er rørende historier og nyttige hagetips.

Yvonne Dengin kjenner nok mange igjen fra "Forandring fryder i hagen" med Hilde Hummelvoll, og hun har også skrevet flere hagebøker.

Norsk hageprogram 2011
Produsert av: Storyteller
Produsent: Rune Obrestad
Pressekontakt: Sidsel Linden , 23 04 98 41/909 55 364
TV-seere bes kontakte: Publikumsservice, tlf 815 65 900