Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 2. januar 2009 kl 20.10 Å leve med korrupsjon

Korrupsjon i alle ledd

Korrupsjon i alle ledd i Afrika – fra regjeringspolitikerne, til lokalpolitikerne og ned til de fattigste av de fattige i byens slum. (Foto: SWPictures)
Korrupsjon i alle ledd i Afrika – fra regjeringspolitikerne, til lokalpolitikerne og ned til de fattigste av de fattige i byens slum. (Foto: SWPictures)
Den lammende korrupsjonen i Sierra Leone og Kenya er tema for en dokumentar av den prisbelønte journalisten Sorius Samora.

Samora, som selv er fra Sierra Leone, tar pulsen på dagens Afrika i sine filmer, og han har tidligere vunnet en Emmy- og en BAFTA-pris for dem. I dokumentarfilmen "Å leve med korrupsjon" viser han hvordan korrupsjonen i Kenya og Sierra Leone har spredt seg til alle samfunnsklasser, og hvor hardt den rammer de fattige.

Bestikk meg og jeg deg
I slummen i Nairobi møter vi noen av de talløse millioner kenyanere som lever i fattigdom, og som allerede har gitt bort sin egen framtid til korrupte regjeringer.

For dette er et system og et samfunn der alle forlanger en bestikkelse for å yte en tjeneste. Det være seg på poliklinikken for slumbarna, på arbeidskontoret, i bolignemnda osv.

Dokumentaren viser i praksis hvordan korrupsjonen tar maten ut av munnen på syke barn.

Sendt tidligere.

Britisk dokumentar (2007)
Originaltittel: Living with Corruption
Produsert av: SWPictures
Kontaktperson Programinformasjon: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57
TV-seere bes kontakte Publikumservice, tlf: 815 65 900 info@nrk.no