Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 19. desember 2003 kl 22.15 Detektimen: Politiagentene

Groteske mysterier

Angie (Kate Kendall) havner i en grotesk sak i
Angie (Kate Kendall) havner i en grotesk sak i "Politiagentene". (Foto: Beyond Distr.)
Politiagent Angie får en sak av det mer uvanlige slaget i fanget da en forvirret, middelaldrende dame ankommer politiets hovedkvarter med en mystisk pakke.

Fru Helen Vanderhoeven som bringer pakken, hevder at den tikker og at det er en bombe. Til Angies overraskelse viser den seg å inneholde en voksen manns edlere deler.

Herr Vanderhoeven
Angie konkluderer raskt at disse tilhører fru Vanderhoevens mann, men en rekke misforståelser gjør at innholdet og dets eier, Miles Vanderhoeven, blir sendt til forskjellige sykehus. Dermed begynner tiden å løpe ut for en mulig replantasjon.

Frøken Vanderhoeven
Fru Vanderhoeven blir innlagt på rettspsykiatrisk institutt, den ansvarlige gir henne diagnosen schizofren. Angie forsøker å gjøre seg til venns med fruen, og etter en tid finner hun også ut at ekteparet Vanderhoevens datter forsvant under mystiske omstendigheter for 12 år siden.

Neste fredag forlater vi Melbourne og "Politiagentene" for en enkel uke, da detektiv Jack Frost fyller sendetiden i en ny kriminalfortelling fra engelske Denton (2. juledag)

Om serien
Den australske serien "Politiagentene" (Stingers), er et annerledes og spennende politidrama som ligger tett opp til virkeligheten. Dette er den mest populære politiserien i Australia, og den er også blitt godt mottatt av kritikere og tv-publikum her hjemme.

Vi følger en gruppe politiagenter som lever et hemmelig liv under stadig skiftende identiteter. Ved hjelp av løgner og dobbelspill infiltrerer politiagentene de kriminelle miljøene og løser saker der andre politienheter står maktesløse. De skjuler sin virkelige identitet, ikke bare for forbryterne, men også for kollegene som vet svært lite om hva de jobber med.

Sterke menn og kvinner utgjør Melbourne-politiets hemmelige spanergruppe: Peter Church (Peter Phelps) er en ensom ulv, dypt plantet i det kriminelle miljøet. Angie Piper (Kate Kendall) er en meget samvittighetsfull og fysisk topptrent politikvinne. Daniella "Danni" Mayo (Roxane Wilson), har vært single en tid etter å ha hatt et forhold til Peter Church. Ellen "Mac" MacKenzie var leder for spanergruppen, helt til hun selv valgte kjærligheten framfor jobben. Oscar Stone (Ian Stenlake) var gruppens klovn, og et geni når det gjaldt å skape nye identiteter – helt til han ble skutt og drept ved å redde livet til Church. Ved seriens sjette sesongstart er det bare Danni, Church og Angie igjen av den opprinnelige gruppen. Nå må de venne seg til sin nye sjef, Luke Harris, og den nye samarbeidspartneren Chris.

Australsk kriminalserie
Originaltittel: Stingers (serie 6)
Produksjon: Beyond Simson Le Mesurier for Channel Nine
I noen av rollene: Peter Phelps, Kate Kendall, Roxane Wilson, Gary Sweet, Jacinta Stapleton og Rebecca Gibney
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57