Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 21. oktober 1999 kl 21.30 Filmredaksjonen NRK

Filmredaksjonen NRK

NRK2 torsdag 21. oktober kl 21.30
Filmredaksjonen NRK

Premieredryss på kinoene

Neste uke kan vi notere hele sju filmpremierer. Filmredaksjonen NRK har sett nærmere på tre av dem. Dessuten blir det et møte med Berit Nesheim som har laget en ny film, \"Evas øye\", en kriminalfortelling basert på Karin Fossums roman av samme navn.

Følgende filmer vies spesiell oppmerksomhet i kveldens program:

The Blair Witch Project
regi: Eduardo Sanchez, Daniel Myrick
Tre filmstudenter reiser til Maryland for å lage en film om \"The Blair Witch\" ... en skummel heksehistorie, en vandrehistorie. Denne filmen er myteomspunnet som ingen annen, fiksjon og fakta i et ugjennomtrengelig nett som kun Filmredaksjonen kan løse opp for deg.
\"The Blair Witch Project\" har spilt inn ufattelige 1 076 420 151 norske kroner - ganske utrolig når man tenker på at den er laget på lavt budsjett av tre uerfarne filmstudenter.

Den 13 krigeren
regi: John McTiernan
Lang tid har det tatt, men nå er \"Den 13 krigeren her\". Regien er ved John McTiernan; en habil spennings- og actionregissør. Bak seg har han blant annet filmer som \"Predator\", \"Die Hard\" 1 og 2, \"Jakten på Rød Oktober\".
Handlingen i filmen er basert på forfatteren Michael Crichtons \"Eaters of the Dead\" - som igjen ble inspirert av det gamle britiske heltesagnet Beowulf fra 1100-tallet. Crichton er en erfaren forfatter som også har skrevet mega-suksesser som \"Jurassic Park\" og oppfølgeren \"Den tapte verden\". Rollelisten er relativt stjernespekket, og inneholder både Antonio Banderas og Omar Sharif. Filmen handler faktisk om vikinger, og det kan jo gjøre den ekstra morsom for oss nordboere.

Pizza King
regi: Ole Christian Madsen
Enten det er Dogme eller ikke, så har man forventninger når en dansk film skal ha premiere. Ole Christian Madsen har i tillegg produsert to av Dogmefilmene, \"Festen\" og \"Mifunes siste sang\".
Nå har han har regissert sin egen film om danske og utenlandske ungdommer på Nörrebro. Med et publikum som har Nicolas Winding Refns glimrende \"Pusher\" fra \'96 friskt i minne, har denne filmen litt av hvert å leve opp til.

Filmredaksjonens Else Karine Archer har truffet Ole Christian Madsen og hovedrolleinnehaver Ali Kazim som var i Oslo i forbindelse med lanseringen av \"Pizza King\".

Øvrige premierefilmer:
The Love Letter Kjærlighetsbrevet, regi: Peter Ho-Sun Chan
Falkehjerte, regi: Lars Hesselholt
Inspektør Gadget, regi: David Kellogg
Tsatsiki, regi: Ella Lemhagen

Evas øye
Berit Nesheim har suksess. Hun har laget fire filmer, alle har vunnet priser og en av dem, \"Søndagsengler\", har sogar vært Oscar-nominert. Dette er en ære som har blitt få norske regissører til del. Nå har hun laget en ny film \"Evas øye\", en kriminalfortelling basert på Karin Fossums roman av samme navn. Det er selvsagt høye forventninger til denne filmen og Filmredaksjonens Else Karine Archer har vært og snakket med en premierespent Berit Nesheim.

The Fight Club
En gang i blant kommer det filmer som setter en ny standard. \"Seven\" er en slik film. David Fincher, mannen som laget \"Seven\" er nå tilbake med en ny film; \"The Fight Club\". Jeg har snakket med flere folk som har sett denne filmen, uten å kunne få ut av dem hva den egentlig handler om. - En film som er så kompleks og intelligent sammensatt, at det blir vanskelig å omtale den med noen form for rettferdighet på TV, sier Filmredaksjonens Brita Møystad Engseth, men gjør likevel et forsøk.

NRK2 torsdag kl 21.30

Filmmagasin fra NRK Fjernsynet, Kulturredaksjonen
Filmredaksjonens nettsider: http://www.nrk.no/film
Prosjektleder: Haagen Guttu
Programleder: Else Karine Archer

Repriser: NRK1 torsdag 21.10. kl 00.35 og NRK2 søndag 24.10. kl 22.40