Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 mandag 2. februar 2009 kl 23.30 House

Besøk fra fortiden

Stacy Warner (Sela Ward) oppsøker doktor House (Hugh Laurie) for å få hjelp til sin syke ektemann. Foto: NBC Universal.
Stacy Warner (Sela Ward) oppsøker doktor House (Hugh Laurie) for å få hjelp til sin syke ektemann. Foto: NBC Universal.
Doktor House går med på å være vikarlærer i bytte for timer på klinikken. Dette er en genial løsning, siden han ifølge Cuddy heller vil høre på seg selv enn pasientene.

House hater å jobbe som vanlig lege, og dersom han sier ja til å undervise, slipper han unna et visst antall klinikktjenester.

I det House skal dra til undervisning, støter han på en ekskjæreste som er på jakt etter ham. Stacy Warner (Sela Ward) ønsker at House skal hjelpe ektemannen hennes. Men i kjent, kaldhjertet stil innrømmer House at han ikke er sikker på om han ønsker at mannen hennes skal overleve!

Tre historier
Ganske uforberedt må House steppe inn og undervise elever i diagnostikk. Han setter seg godt til rette og tenker seg nøye om hvordan han skal angripe utfordringen.

Elevene stirrer på denne rare mannen og lurer på hva slags lærer han er. Selv om House er uforberedt, bærer han på en årelang erfaring som lege, og bestemmer seg for å bruke tre kasuser fra virkeligheten. Ett av disse er ham selv, noe som overrasker kollegene hans og gir tv-seerne et innblikk i den surmulte doktorens fortid.

I denne episoden har Carmen Electra en gjesterolle som seg selv.

Om serien
Doktor House er mannen som håndterer håpløse medisinske tilfeller som andre leger gir opp. Sammen med sitt team av unge, geniale leger tar han fatt på utfordringene med ofte uortodokse metoder. I den nye serien "House" er det uvanlige sykdommer som er "skurken" i dramaet, og helten vår er en kontroversiell og respektløs lege som ikke stoler på noen – aller minst pasientene sine.

Doktor Gregory House mangler fullstendig sosiale antenner og vil helst unngå personlig kontakt med pasientene for enhver pris. Likevel nyter han stor respekt som diagnostiker innen smittsomme sykdommer. Han elsker utfordringen ved å stå overfor et nytt, tilsynelatende uløselig medisinsk puslespill. I rollen som doktor House møter vi briten Hugh Laurie, kjent blant annet fra barnefilmene "Stewart Little". Han er legesønn og har litt dårlig samvittighet over å bli "betalt mer enn sin far for å prøve å være en uekte versjon av ham".

Jesse Spencer som spiller legen Robert Chase, er også legesønn i virkeligheten.
Ellers på rollelisten står Lisa Edelstein (Ally McBeal), Robert Sean Leonard (Dead Poets Society), Jennifer Morrison, Omar Epps (Akutten, Skrik 2), og Sela Ward (Søstre, Once and Again).

Programmet er sendt tidligere.

Amerikansk dramaserie 2005
Produsert av NBC Universal
Originaltittel på kveldens episode: Three Stories
I rollene: Hugh Laurie (Gregory House), Jennifer Morrison (Allison Cameron), Jesse Spencer (Robert Chase), Lisa Edelstein (Lisa Cuddy), Omar Epps (Eric Foreman), Robert Sean Leonard (James Wilson) og Sela Ward (Stacey Warner).
Regi: David Shore
Pressekontakt: Anna-Marie Normann, 23 04 78 53
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900, info@nrk.no

LENKER
  • Les mer