Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 mandag 23. november 2009 kl 19.55 Top Gear

Den perfekte ungdomsbilen

Hvilken av disse tre bilene passer best for en 17.åring? (Foto: BBC)
Hvilken av disse tre bilene passer best for en 17.åring? (Foto: BBC)
Ingen bil er trygg når Jeremy Clarkson og kollegene får den under lupen. Jeremy, Richard og James leter denne gangen etter den mest optimale bilen for en 17-åring.

De forhandler med forsikringsselskap, verksteder og mye mer. Til slutt velger de en Hyundai, en Golf og en Volvo. Hvilken er best?

I Abu Dhabi prøvekjører Richard den nye Lamborghini Murcielago SV og arrangerer et spesielt billøp mellom en Bugatti Veyron med 1000 hestekrefter og den imponerende McLaren F1.

Kveldens gjest er den engelske skuespilleren, forfatteren og regissøren Stephen Fry, som "bare" eier en middelsdyr, fornuftig bil.

Om serien
Top Gear byr på store utfordringer, kaos, biler, kjendiser og til og med en uventet overraskelse. Det er 32 år siden første program gikk på lufta og siden starten har dette utviklet seg til et underholdende program myntet på flere enn de som er spesielt opptatt av dekkmønster og sylindere. Fra å ha vært et rent forbrukerprogram er det nå fylt med ekstreme tester for å finne ut hva biler tåler, merkelige stunts og utspekulerte utfordringer.

De tre programlederne Jeremy Clarkson, Richard Hammond og James May har godt grep om sitt publikum. Jeremy er biljournalist og svært kontroversiell. Richard, med kallenavnet "Hamsteren", er velutdannet og en svært kjent programleder i Storbritannia - en ekte bilentusiast. Og James, skribenten med det lange håret, er litt av en nerd.

Britisk dokumentarserie.2009
Produsert av BBC
Originaltittel: Top Gear
Pressekontakt: Sidsel Mundal, 414 52 326 / 23 04 92 82
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900