Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 28. november 1999 kl 22.40 Filmredaksjonen NRK

Filmredaksjonen NRK

NRK2 søndag 28. november kl 22.40
Filmredaksjonen NRK

Pål Bang-Hansen og Bond- pikene

Filmredaksjonens spesialreporter Pål Bang-Hansen har vært på London Filmfestival og møtt Bond-pikene. Den nye James Bond-filmen fikk selvsagt mye oppmerksomhet, men festivalen hadde også mange andre interessante filmer å by på. Vi skal dessuten innom Oslo internasjonale filmfestival.

Den 9. Oslo internasjonale filmfestival er i full gang med mange produksjoner, både store og små, på plakaten. Filmredaksjonen har vært så heldige å få et eksklusivt intervju med regidebutanten Kimberly Pierce som har lagt hovedfagsstudiene på hyllen til fordel for filmen \"Boys Don\'t Cry\". Den tar for seg det kontroversielle temaet transseksualitet og er basert på en sann historie. Filmen har kinopremiere på nyåret.

Verdenspremiere i Norge
Onsdag 24. november er det verdenspremiere på kinoer Norge rundt! Filmen \"End of Days\" (regi: Peter Hyams) med Arnold Schwarzenegger i hovedrollen er over oss. Dette skal være et gedigent dommedagsepos av en actionfilm - både tema og rolleliste pirrer vår nysgjerrighet. I kveld får du høre Filmredaksjonens dom.

Til salgs
Pål Bang- Hansen har sett den franske filmen \"Til salgs\", i regi av Laetitia Masson, sist sett med \"En avoir (ou pas)\" i \'95. Pål er svak for fransk film, men hva synes han om denne?

eXistenZ
Den kanadiske regissøren David Cronenberg har sans for det bisarre - med \"Crash\", \"Naked Lunch\", \"Dead Ringers\" og \"The Fly\" på merittlisten kan det ikke være noen tvil... I sin nyeste film leker han med tanken på et super-avansert dataspill som kobles rett i ryggmargen, vanedannende og farlig. Brita Møystad Engseth har sett den.

NRK2 søndag kl 22.40

Prosjektleder: Haagen Guttu
Pressekontakt: Anne-Marie Astad, tlf 23 04 98 41