Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 tirsdag 19. mai 2009 kl 22.30 Krigens brorskap: Bastogne

Miserabel julefeiring

Det er midt på mørkeste vinteren, og Easy Company befinner seg i skogen utenfor byen Bastogne i Belgia.

Soldatene i Easy Company har ingen vinterklær og meget begrensede forsyninger. De gjemmer seg i snøhuler i skogen i påvente av det uunngåelige angrepet fra tyskerne.

Feltlege Eugene Roe (Shane Taylor) er overveldet over problemene som tårner seg opp for troppen og drar på jakt etter morfin og annen medisin for å behandle de forfrosne og skadede soldatene.

Jakten fører Roe til et avskåret feltsykehus i den beleirede byen Bastogne. Her blir han kjent med den vakre sykepleieren Renee Lemaire (Lucie Jeanne), som pleier og lindrer smerten for de mange hardt sårede amerikanske soldatene.

Tyskernes oppfordring om at amerikanerne skal overgi seg blir møtt med et eneste ord fra den amerikanske generalen: "Galskap!" Og krigen raser videre mens Easy Company feirer en trist jul i snøhulene sine.

I et tysk angrep blir feltsykehuset i Bastogne truffet, og feltlege Eugene Roe drar for å hjelpe med redningsarbeidet. Her møtes han av et grusomt syn.


Om serien
"Krigens brorskap" er basert på Steven Ambroses bestselger ved samme navn, og forteller historien om Easy Company, det 506. fallskjermregiment i 101. luftbårne divisjon, U.S. Army. Vi følger soldatene fra de starter den første intense treningen hjemme i USA i 1942, til de erobrer Hitlers Ørnerede i Berchtesgaden.

I løpet av krigen utvikler mennene seg til å bli elitesoldater av første klasse. Fallskjermtroppen Easy Company har det alt annet enn lett. De kjemper, sulter, fryser og risikerer livet for hverandre – hver eneste dag. Tv-seerne får igjennom ti spennende episoder følge soldatenes tapre kamp i noen av historiens viktigste øyeblikk.

Boken og manus til serien er basert på timevis av intervjuer med overlevende fra "Easy company" og soldatenes egne nedtegnelser og dagbøker. Den er produsert av blant andre Steven Spielberg og Tom Hanks.

Programmet er sendt tidligere

Amerikansk dramaserie
Originaltittel: "Band of Brothers"
Produksjonsselskap: HBO og Warner Bros.
Produsert av: Tom Hanks og Steven Spielberg
Regi: Tom Hanks, David Frankel, David Leland, Richard Loncraine, m.fl.
I noen av rollene: Jimmy Fallon, Nicholas Aaron, Kirk Acevedo, David Schwimmer, Donnie Wahlberg.
Pressekontakt: Sidsel Linden, 23 04 98 41/909 55 364,