Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 13. november 2004 kl 22.55 Løvebakken

Høstinnspurt på Løvebakken

Et knippe av Løvebakkens politikere, i sitt rette element: Jan-Paul Brekke, Rune Gokstad, Kari Slaatsveen og Pernille Sørensen. (Foto: Ole Kaland, NRK)
Et knippe av Løvebakkens politikere, i sitt rette element: Jan-Paul Brekke, Rune Gokstad, Kari Slaatsveen og Pernille Sørensen. (Foto: Ole Kaland, NRK)
Det har vært en hesblesende og innsatsfylt høst for politikerne i Løvebakken. Mange forslag er kommet på bordet, men ingen er til nå satt ut i livet. Som vanlig fris til det sofavelgerne.

Dersom det røde og det blå partiet skal dømmes etter handlekraft og praktisk politikk, ligger de tynt an. Men hvis man heller fokuserer på antall forslag til løsninger på nye og gamle problemer, og gir kreditt for originalitet og vidsyn, blir bildet et annet.

Ta den brennaktuelle høstjakten som eksempel: Det røde partiet argumenterte for at jakt blir avskaffet fordi forskning viser at det er vondt å bli skutt på, mens blått er mer liberale og vil åpne for jakt på hest, ku og golden retriever. Og hva skjedde med røykerom i Guds frie natur, sentralt plassert på Dovre? Og hvorfor betale i dyre dommer for italiensk marmor til den nye operaen når ekte, sunn norsk ull er like fint, og dessuten hadde hjulpet med å holde på varmen?

Til tross for tilbakeslag og beskjeden respons er engasjementet fremdeles til stede, og vi kan nærmest garantere flere friske forslag i kveldens program. Kjør debatt!

Om serien
Løvebakken er en del av NRKs nye lørdagssatsing. Programmet gir seerne et helt nytt underholdningstilbud – noe å slappe av med og le godt av etter at ungene er i seng.

Programleder Øystein Bache har følgende kommentar:
- Dette blir mer moro enn mange fortjener. Vi snakker tross alt om NRKs minst oppdaterte politiske magasin, bemannet med Norges mest engasjerte humorister. Jeg er overbevist om at våre rikspolitikere har mye å lære av våre deltageres improvisasjonskunst, for dette kan fort bli verre enn virkeligheten, og den er som kjent ganske ille.

Foruten programleder Øystein Bache er det et fast panel på fem personer som utgjør stammen i Løvebakken. Det er teatersport-mesteren Jan-Paul Brekke, komikeren Pernille Sørensen, skuespiller Jon Skolmen og NRKs egne Kari Slaatsveen og Espen Beranek Holm. I tillegg inviteres det en gjest hver uke.


Egenprodusert underholdningsprogram fra NRK Underholdningsavdelingen (2004)
Programleder: Øystein Bache
Prosjektleder: Ida Simonsen
Pressekontakt: Håkon M. Sverdrup, tlf 23 04 98 41/92 01 55 79,