Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 29. april 2006 kl 23.45 Nattkino: Kålkrigen

Et pensjonistopprør

Thelmas sønn Derek (Peter Capaldi) og kona Veronica (Anna Wilson) har skumle planer om å overta Thelmas hus, men den som graver en grav for andre… (Foto: Arrow Film Distributors)
Thelmas sønn Derek (Peter Capaldi) og kona Veronica (Anna Wilson) har skumle planer om å overta Thelmas hus, men den som graver en grav for andre… (Foto: Arrow Film Distributors)
Thelma Caldicot er gift med Henry, og er tilsynelatende en lykkelig kvinne med en kjærlig ektemann og sønn og et velstelt hjem. Men i virkeligheten er hennes ektemann en bølle, en juksepave og i det hele tatt et råttent egg. Så omkommer Henry.

Thelmas liv består i å sørge for at Henry og sønnen har det bra, hvilket betyr å stå ut med ektemannens raseriutbrudd. Det er bare i tankene Thelma kan la sine sanne følelser for Henry få fritt utløp, og derfor lever hun mye i sin egen verden.

Henry Caldicot er besatt av cricket – men det skal også bli hans endelikt. Hans krumspring i fylla for å imponere en venninne på cricketbanen resulterer nemlig i en brå død for råskinnet Henry.

Thelma er bare lettet over å bli kvitt ham, og lykkelig brenner hun Henrys favorittbøker om cricket og sager golfkøllene i biter.

Kortvarig lykke
Derek Caldicot, Thelma og Henrys sønn, er imidlertid en nøyaktig kopi av faren, og han har funnet en perfekt match i kona Veronica. Da de ser hva Thelma har gjort, finner de ut en måte å manipulere henne på. De overbeviser seg selv og en lege om at Thelma har mistet forstanden og er en fare for seg selv. Med Thelma ute av veien kan de overta huset som står i Thelmas navn til hun dør.

"Kål" på hjemmet
De plasserer henne på et hjem, og Thelma finner straks ut at de ansatte doper beboerne for at de skal være rolige. Maten er forferdelig, det er stort sett kokt kål som serveres – nærmest grøt.

Alle beboerne må følge reglene. Det er bare Thelma som gjør opprør. Hun gjemmer de beroligende pillene, og blir snart leder for pensjonistopprøret.

Nå er Thelma godt i gang, hun kommer i avisen, får en kjæreste og valser opp med sønnen og svigerdatteren.

Britisk komedie (2003)
Originaltittel: "Mrs. Caldicot’s Cabbage War"
Med Pauline Collins (Thelma Caldicot), Terence Rigby (Henry Caldicot), Peter Capaldi (Derek Caldicot), Anna Wilson (Veronica), John Alderton (Hawksmoor) og Paul Freeman (Jenkins)
Regi: Ian Sharp
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78