Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 17. september 2001 kl 20.00 Greven av Monte Cristo

Den uekte sønnen

Advokaten Villefort (Pierre Arditi) fikk en sønn utenfor ekteskap for mange år siden. Var ikke gutten dødfødt slik han hadde trodd?
Advokaten Villefort (Pierre Arditi) fikk en sønn utenfor ekteskap for mange år siden. Var ikke gutten dødfødt slik han hadde trodd?
Edmond Dantès - alias greven av Monte Cristo - er fast bestemt på å hevne seg på de tre mennene som ødela så mange år av hans liv. I kveldens episode er det advokaten Villefort som er grevens offer. Og våpenet er advokatens uekte sønn.

Advokaten Villefort er grevens andre offer. Våpenet er familien og farskapet. Var den utenomekteskapelige sønnen som Villefort en gang fikk, virkelig dødfødt? Eller er han, som greven påstår, nå på vei for å kreve sin rett?

Om serien
Om forfatteren
Alexandre Dumas D.E. (1808-1870) var en svært produktiv forfatter, opprinnelig mest kjent for sine skuespill som han skrev hundrevis av. I tillegg skrev han romaner, artikler, reisedagbøker, historier for barn, og til og med et kulinarisk oppslagsverk. Hans største romansuksesser er historier om fantastiske eventyr og utrolige karakterer. Blant de mest kjente finner vi "De tre musketerer", "Den sorte tulipan", "Dronning Margot".

Om serien
I denne påkostede franske filmatiseringen av tidenes mest leste franske roman "Greven av Monte Cristo" av Alexandre Dumas, møter vi Gérard Depardieu som greven av Monte Cristo.

Den unge Edmond Dantès ble uskyldig anklaget for forræderi og fengslet uten lov og dom. Etter 20 år greier han å rømme. Funnet av en stor skatt på øya Monte Cristo setter Dantès i stand til å søke rettferdighet. Han tar tittelen greven av Monte Cristo og vender tilbake til Frankrike for å hevne seg på de tre mennene som har ødelagt så mange år av hans liv.

To av dem er Mondego og Danglars som angav ham til kongens advokat. Den første var ute etter hans forlovede, Mercedes. Den andre ønsket å overta hans høye stilling i marinen. Den tredje er kongens advokat, Villefort, som satte ham i fengsel uten noen foregående rettssak.

Fransk fjernsynsserie i åtte deler etter Alexandre Dumas' roman "Greven av Monte Cristo"
Regi: Josèe Dayan
Manus: Didier Decoin
I rollene: Gérard Depardieu, Ornella Muti, Jean Rochefort, Pierre Arditi, Sergio Rubini, Florence Derel, Michel Aumont, Roland Blanche, Stanislas Merhrar, Christopher Thompson, Julie Depardieu og Ines Sastre
Pressekontakt Anna-Marie Normann, tlf. 23 04 78 53

Bilde
Advokaten Villefort (Pierre Arditi) fikk en sønn utenfor ekteskap for mange år siden. Var ikke gutten dødfødt slik han hadde trodd?